Rundt et bord dekket med pizza, frukt og drikke har valgstyret i Oppdal kommune samlet seg for å følge Stortingsvalget 2017 på storskjerm. Her sitter representanter fra både Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre og Høyre.

En politiker som hadde ekstra grunn til å smile da VGs valgdagsmåling kom klokken 21.00 var Ingvill Dalseg, som er femtekandidat for Sør-Trøndelag Høyre.

- Det hadde vært kjempeartig hvis vi kunne fortsette i regjeringen. Vi håper selvfølgelig det. Vi vil fortsette med det gode arbeidet som har blitt gjort de siste fire årene, sier Dalseg til Opdalingen.

Da Opdalingen pratet med Høyre-politikeren klokken 21.15 hadde Sør-Trøndelag Høyre tre kandidater inne på tinget. Dette gjør at Dalseg er andre vara.

- Men hvis en av de tre får en ministerpost blir jeg første vara. Jeg blir nesten stresset over å tenke på det, sier hun og ler.

- Høyre går litt tilbake, hva tenker du om det?

- Det er slitasje å sitte i regjering. Det er nok årsaken til det.

- Ikke over før alle stemmene er telt opp

Kirsti Welander (Ap) er en annen politiker i rådhuset i Oppdal som følger spent med på målingene som kommer fortløpende. Rundt klokken 21.30 var det en litt skuffet Welander som kunne se de foreløpige målingene til Arbeiderpartiet.

- Det har ikke gått så bra som jeg håpet på forhånd, men det svinger veldig. Det blir nok avgjørende hvordan det går med partiene som ligger over og under sperregrensa, sier Ap-politikeren.

- Det er ikke over før alle stemmene er telt opp, vi får bare vente og se, legger Welander til.

Fornøyd Geir Arild Espnes

På Scandic Lerkendal i Trondheim har fylkespartiet til Senterpartiet valgvake. Opdalingen møtte andrekandidat Geir Arild Espnes og førstekandidat Heidi Greni i halv ti-tiden mandag kveld.

- Vi må huske at dette bare er prognoser, men jeg er veldig fornøyd hittil. Jeg skulle naturligvis sett at det ble et maktskifte, men vi må også tenke på oss selv, sier oppdalspolitikeren.

Så tidlig på kvelden er det ikke mulig å si om Senterpartiets framgang vil føre til at Geir Arild Espnes kommer med på Stortinget.

Partikollega Heidi Greni mener det blir en lang kveld, og at det kan morgen før man har et resultat klart.

- Målet er et maktskifte først og fremst, men vi i Sp er glad for alle stemmene vi får, sier Greni.

- Vi har gjort jobben vår

Da Opdalingen kom i prat med femkandidat for Sør-Trøndelag Arbeiderparti, Kristian Torve, på valgvaken deres på Royal Garden Hotel i Trondheim gikk jubelen i taket. I det øyeblikket var det rødgrønt-flertall på grunn av at Venstre var under sperregrensa.

Men det ble kortvarig jubel. Venstre gikk raskt over sperregrensa igjen og det ble borgerlig flertall.

- Vi har gjort jobben vår i Sør-Trøndelag, men det er ikke til å stikke under en stol at de kunne gjort en bedre jobb på riksplan, sier Torve til Opdalingen.

- Skal dere skifte ut Jonas Gahr Støre nå da?

- Nei, svarer oppdalingen kontant, før han fortsetter:

-  Vi må ta lærdom av valgresultatet, men jeg vil ikke komme med noen betrakninger rundt det i kveld, kommenterer Torve.

Klokken 22.30 hadde Ap fire mandater på Stortinget og Torve var dermed første vara.