Herborg Skorpe Skjolden ble den aller siste velgeren som avgav sin stemme i Berkåk krets.

- Jeg har vært på jobb, men hovedgrunnen til at jeg stemmer så sent, er at jeg har vurdert hvem som skal få min stemme helt til like før slutt. Ja, jeg bestemte meg egentlig ikke før jeg sto inne i valgavlukket, sier hun.

Herborg gjorde sin borgerplikt bare minutter før leder i stemmestyret for Berkåk krets, Solveig Anglen, stengte valglokalet presis klokken åtte i kveld.

Herborg forteller at hun sjelden eller aldri har vært så usikker på hvilket parti hun skulle stemme på, som denne gang.

- Jeg har tatt valgomaten flere ganger, og gikk inn på de tre feltene som er viktigst for meg. De to store partiene har mange likhetstrekk, og grunnen til at jeg er sånn i tvil, er nok helst at jeg er usikker på hvilke allianser vi får se etter valget. Når man er i usikker på dette, blir man i tvil, sier hun.

Skorpe Skjolden røper at hun er mer sentrum/rød enn sentrum/blå, men spør samtidig; hvem skal man stemme på da? Hun vil ikke si hvilket parti som til slutt fikk hennes tillit, men innrømmer at usikkerheten har fulgt henne gjennom valgkampen.

- Det jeg kan si, er at jeg stemte annerledes enn det jeg trodde jeg ville gjøre i starten av valgkampen, sier Herborg Skorpe Skjolden til Opdalingen.

Solveig Anglen har styrt stemmestyret for Berkåk krets med stødig hånd på valgdagen. Hun forteller om jevnt sig av folk både på søndag og selve valgdagen.

- Det har vært jevnt med folk fra vi åpnet og til vi stengte både søndag og i dag. Det har ikke vært dødperioder, men heller ingen spesielle topper, sier hun.

Nytt av året er innføringen av elektronisk mantall for hele kommunen, noe Anglen synes er en bra løsning.

- Alle kretsene har mantallet for hele kommunen, og det elektroniske mantallet gjør det mindre sannsynlig for at det oppstår feil, sier hun.

Solveig Anglen har lang erfaring som valgfunksjonær, og hun kommer også med et tips hva angår valgdeltakelsen i Rennebu.

- Magefølelsen sier i overkant av 70 prosent. For fire år siden var valgdeltakelsen 74 prosent, og jeg tror ikke den blir høyere i år. Men antall forhåndsstemmer gjør det også vanskelig å anslå noe tall, så i overkant av 70 prosent er bare rå tipping, presiserer hun.

Anglen er blitt 74 år, og er helt klar på at dette er hennes siste opptreden som leder for stemmestyret for Berkåk krets.

- Jeg sier i fra allerede nå, for om to år vet man jo ikke hvordan hodet fungerer, sier hun med et smil.

Barbro Skar (f.v.), Tone Eithun, Mariana Gros Grindvoll, Toril Skjerve, Einar Lien, og Solveig Anglen (bak f.v.), Jon Olav Viggen og Gunnar Halgunset har sittet i stemmestyret for Berkåk krets. Foto: Jan Inge Flå