I en epost sendt ut fra Vaktformidling.no blir det hevdet at det var etter ønske fra hovedaksjonær Kåre Mathias Moen at selskapet ble begjært konkurs.

Han var eneste gjenværende i styret på konkurstidspunktet etter at resten av styret trakk seg sist uke. Det samme gjorde daglig leder Kenneth Selvåg. Dette skriver nettstedet Aktuell Sikkerhet på sine sider onsdag. Opdalingen refererte til den omtalte eposten tirsdag kveld.

Nå viser det seg at hovedaksjonæren ikke begjærte selskapet konkurs, men at han ikke motsatte seg konkursbegjæringen fra Skatt Midt-Norge. Selskapet hadde ved konkursen utestående gjeld til Skatt Midt-Norge på 302.107 kroner. Dette blir bekreftet ved Sør-Trøndelag tingrett.

Nettstedet kan videre avsløre at bobestyreren, advokat John Aksel Stav, har fått opplyst fra ledelsen i Vaktformidling.no  at flere personer har betalt konkursselskapet for vekterkurs de ikke har påbegynt eller fullført.

Advokat Stav poengterer ovenfor nettstedet at verken det konkursrammede selskapet eller instruktørene kan gjennomføre nye eller fullføre allerede påbegynte vekterkurs. For å kunne være instruktør i vekteropplæringen, må man ha et godkjent vaktselskap.

–  Den godkjenningen som Vaktformidling.no hadde bortfalt samtidig som konkursen var et faktum. Hvor mange som har betalt for vekterkurs de ikke har vært på eller fått kursbevis fra, har jeg foreløpig ikke fått oversikt over, sier Stav til nettstedet.

Aktuell Sikkerhet har i hele dag forsøkt å komme i kontakt med ledelsen i Vaktformidling.no, uten å lykkes.

Bobestyrer avviser at det blir aktuelt å drive selskapet videre - ikke engang for en kortere periode - selv om det finnes muligheter for å få tillatelse for det.

Les hele saken på Aktuell Sikkerhet