Rennebuhallen er stedet og lørdag 18. november er dagen da den den røde løperen rulles ut til en ny utgave av Rennebus store hederskveld. Denne kvelden samles nemlig rennbyggen til en ny hedersaften, kvelden hvor kommunens innbyggere samles og setter pris på hverandres innsats.

Sammensatt program med overraskelser

Det var tidligere ordfører Ola Øie som i sin tid tok initiativet til en slik kveld, som i år arrangeres for tredje gang.

– Vi rett og slett feirer hverandre, der idrettslaget, idrettsrådet, frivilligsentralen, næringsforeninga, Bygdasenteret og kommunen går sammen om en felles prisutdelingskveld, opplyser kultur- og næringskoordinator i Rennebu kommune, Marit Bjerkås.

Kvelden blir en skikkelig fest, der folk kan mingle mens de nyter lokale smaker i foajeen, før dørene åpnes inn til kultursalen og selve showet starter.

– Kvelden vil inneholde underholdning fra scena og folk kan også forvente at vi kommer med flere overraskelser underveis i programmet, sier Bjerkås.

– Vi lover at dette blir en kveld for historiebøkene, legger hun ubeskjedent til.

Framsnakking!

Bjerkås synes det er feiende flott at man kan hedre sine sambygdinger foran en fullsatt kultursal. En programkomité bestående av henne selv på vegne av Rennebu kommune, Siv Remetun Lånke, Rennebu Næringsforening, Maj Britt Svorkdal Hess, Rennebu frivilligsentral, Merete Fossum, Bygdasenteret og Per Kristian Bjerkset, Rennebu idrettslag, jobber med å spikre programmet for kvelden.

– Vi er utrolig stolte over sambygdingene våre, over hva de presterer og det de bidrar med for fellesskapet. Da er det mye bedre å arrangere en felles hederskveld i stedet for at priser deles ut på et årsmøte eller lignende, sier Bjerkås.

Bli med og bestem

Det er flere priser der oppnevnte juryer bestemmer mottaker, mens hele bygda inviteres til å komme med forslag til verdige vinnere av Y-faktorprisen og Hjertevarmeprisen.

Y-faktorprisen går til en person som tør der andre ikke våger, og som har passe galskap, kreativitet og optimisme.

Hjertevarmeprisen går til enkeltperson, lag, organisasjon eller institusjon som gjennom et medmenneskelig engasjement har vist særlig omsorg for enkeltpersoner eller grupper som har hatt behov for ekstra omtanke og hjertevarme i en vanskelig livssituasjon.

– Denne prisen går til noen som har vært ekstra støttende og hjelpsom, gitt av seg selv og åpna døra og invitert inn slik at andre inkluderes og deltar i Rennebusamfunnet. Alle kan komme med forslag på en eller begge disse prisene, men det er viktig at du både skriver navn og begrunnelse, sier Bjerkås.

De har mange kandidater å ta av, men ønsker fortsatt at folk kommer med sine forslag om hvem som mest fortjener Y-faktor og Hjertevarmeprisene. F.v Maj britt Svorkdal Hess, Marit Bjerkås, Merete Fossum og Siv Remetun Lånke. PK Bjerkset tar en pause fra arbeidet sitt i Odda, og følger med på skjermen. Foto: Jan Inge Flå

– Det nærmer seg, så mye er klart men ikke alt. Vi kommer derfor med flere programdrypp i tiden fremover, så her er det bare å følge med, sier Bjerkås.

Noen av prisene som skal deles ut denne kvelden er:

  • Stipend for unge utøvere, pris fra Rennebu kommune

  • Jobbskaperprisen, utdeles av Rennebu næringsforening og Rennebu kommune

  • Årets ildsjel i idretten, deles ut av Rennebu idrettsråd

  • Y-faktorprisen, folkets pris

  • Hjertevarmeprisen, folkets pris

  • Priser fra Rennebu idrettslag, hvilke er foreløpig hemmelig

  • Talentstipend, utdeles av Orkla Sparebank