Ordfører Ola Øie i Rennebu er ukuelig optimist, er stolt av bygda si - og av sine sambygdinger. Nå tar han initiativet til å ære noen av disse gjennom en hederskveld, der folk kan stemme frem kandidater i tre forskjellige kategorier.

- Målet er å gjøre folk i Rennebu stolte på en god måte, sier Øie.

Foreløpig er ikke alle detaljer spikret, men komiteen som jobber med arrangementet, tenker seg at kvelden skal inneholde både rød løper, sprudlevann, kanapeer, diplomer og statuer.

Itj no' knussel, med andre ord.

- Det er jo så mye bra folk i Rennebu. Utfordringen blir jo rett og slett å finne rette kandidater blant så mange å velge i. Jeg synes det er kjempeartig å kunne vise frem alt det bra som skjer i bygda gjennom en slik hederskveld, sier ordføreren.

Folk kan sende inn forslag til kandidater til de tre prisene, henholdsvis Årets Rennebu-ambassadør, Årets Rennbygg og Y-Faktor prisen med frist 1. februar 2018, til Maj Britt Svorkdal Hess på Frivilligsentralen.

I kriteriene til de tre prisene heter det;

Årets Rennebuambassadør går til en person som har markedsført Rennebu på en positiv måte utad,

Årets Rennbygg tildeles en person som har utmerket seg positivt og gjort en innsatsinnen kultur, idrett, frivillighet, omsorg, nytenkning, næringsliv, mens den tredje prisen,

Y-Faktorprisen, en litt mer uformell pris, går til en person eller gruppe som har gjort noe uventet, sprøtt,kreativt eller vist en ukuelig optimisme.

Målet er at en slik hederskveld skal bli en årviss tradisjon i Rennebu, noe det i følge ordfører Ola Øie burde være godt grunnlag for.

- Det er i hvert fall nok av bra folk å ta av, sier han.