– Fredrik har imponert oss fryktelig hittil, sa ekspertkommentator Kjetil André Aamodt i sendingen på Viaplay før Møller kjørte.

Oppdalsløperen var bare 60 hundredeler fra seieren i super-G i Val d´Isere torsdag, og har kjørt inn til verdenscuppoeng i sine to første renn denne sesongen.

Idag skulle det bli det tredje, men storslalåmløypa i Alta Badia var knallhard, bokstavelig talt, og 23-åringen ble for forsiktig.

– Han er jo nesten ikke nær en eneste port, konstaterte Aamodt og i mål var Møller til slutt 38 hundredeler for sen til å bli blant de 30 beste som får kjøre finalen.

Heller ikke Timon Haugan lyktes. Han kjørte sitt første storslalåmrenn denne sesongen, og slalåmspesialisten slet og kom i mål på 43. plass, 76 hundredeler for sent til finaleomgang.

Atle Lie McGrath er beste nordmann etter 1. omgang på 8.-plass. Han har 1,88 sekunder opp til leder Odermatt. Det skiller 1,52 opp til pallen.

Henrik Kristoffersen var den første ut i traseen søndag, gjorde ingen store feil, men ble frakjørt med god margin av de største kanonene. Marco Odermatt leder etter 1. omgang og var 1,91 sekund raskere enn Kristoffersen.

– Med norske øyne har Henrik blitt fullstendig parkert i dag, sa Viaplay-ekspert Kjetil Jansrud.

Kristoffersen er nummer ni før finaleomgangen. Alexander Steen Olsen er 2,20 sekunder bak Odermatt. Aleksander Aamodt Kilde, som reiste rett fra fartsrennene i Val Gardena til Alta Badia lørdag, var i mål 2,88 sekunder bak Odermatt.