Oppdal Alpin klubb arrangerer FIS-renn fra onsdag 8. til fredag 10. februar for både kvinner og menn i Stølen og Hovden. Arrangørklubben stiller med rekordmange løpere på start, hele åtte løpere kommer fra Oppdal!

  • Guro Hestad Vognild

  • Oliver Vognild

  • Elias Vik

  • Kristian Strand

  • Ola Sande

  • Pia Møller

  • Telma Synnøve Haugan

  • Erik Ansnes

– Så mange løpere fra Oppdal på start i et FIS-renn må vi veldig mange ti-år tilbake for å finne, om vi i det hele tatt har hatt et FIS-renn eller internasjonalt renn med så mange oppdalinger på start.

Det mener leder i organisasjonskomiteen for FIS-rennene, Stein Kjartan Vik.

Han opplyser at enda flere oppdalinger ville stått på start om det ikke er for at flere er ute med skader.

På grunn av været er arrangementet endret og derfor starter FIS-rennene med slalåm for begge kjønn i Stølen onsdag. Der er det mindre vindutsatt og underlaget er hardere for slalåmdelen enn i Hovden der det har blitt bløtere etter mildværet.

Så venter storslalåm torsdag og fredag – også for funksjonærene som stiller opp og tar seg fri fra arbeid for å arrangere skirenn .

Knallhard is i bakken

For å gjøre bakken klar til internasjonale renn har Oppdal Skisenter produsert store mengder kunstsnø og inn mot selve skirennene er bakken blitt vannet. Vanningen eller balkingen som det kalles på fagspråket, gjøres for å skape så trygge, like og rettferdige forhold som mulig.

– Hardt underlag gir forutsigbarhet, mens løse forhold betyr svært ulike forhold for startnummer en til siste løper.

Vik skulle gjerne hatt enda flere løpere på startstreken:

– Antall startende er lavere enn vi som arrangør ønsker oss, men det har vært usikkerhet rundt snø- og værforhold. Nå ser det lovende ut og vi satser på at det bli skirenn, forteller Vik som har fått mildvær inn mot rennstart med flere varmegrader i bakken.

– Selv om det er lavere antall på start enn vi ønsker oss er kvaliteten på startfeltet høyt. Her stiller løpere som har kjørt Europacup i vinter og som nylig har deltatt både i ungdoms-OL og junior-VM.

Pia Møller kjørte junior-VM i Østerrike og Guro Hestad Vognild har kjørt flere Europacup-renn i Mellom-Europa denne vinteren.

Møller mot World Cup-start

To oppdalinger gjør det også skarpt ute i Europa mens det kjøres FIS-renn på hjemmebane. Timon Haugan er klar for VM i alpint, og mandag kjørte Fredrik Møller ned til en svært sterkt 6. plass i storslalåm i Europacupen. Tirsdag tok han sin første europacupseier.

Vik håper å se to oppdalinger i World-Cup før sesongen er over.

– Vi oppfordrer folk til å ta turen opp i bakken for å se skikjøring av høy internasjonal klasse onsdag, torsdag og fredag, sier Vik som legger til at bakkene på renndagene kun er åpen for løpere, trenere og annet støtteapparat.