– Vi vil skape et VM for alle, og da ønsker vi også å kunne tilby alkoholservering. Det tror vi vil bedre publikumsopplevelsen, sier Truls Torvik i VM-ledelsen til Adresseavisen.

Arrangøren ønsker å få på plass to avgrensede områder der publikum kan benytte seg av alkoholservering og ønsker å tilby alkohol «på lik linje som vi tilbyr publikum god mat».

– Det handler om å skape en helhet på arenaen som gjør at det er mulig å nyte alkohol, mat og oppleve idrett, sier Torvik.

Det er i utgangspunktet nulltoleranse for alkoholservering på idrettsarrangementer i Norge, men VM-ledelsen tror likevel at de vil få tillatelse av Trondheim kommune.

Publikum under sprintfinaler i verdenscupen i langrenn i Granåsen i Trondheim før jul. Foto: Terje Pedersen / NTB

Silje Opseth, som er ambassadør i Idrett uten alkohol, er blant dem som er skeptiske til forslaget.

– Jeg syns det høres merkelig ut at de trenger alkohol som et lokkemiddel for å få folk til Granåsen. Idrettsarrangementer handler om at folk skal se utøvere i aksjon, ikke for å ta seg en fest, sier hun.

Alkohol har ved flere anledninger preget skiarrangementene i Holmenkollen. Også der har det blitt servert alkohol i avgrensede områder.

Tilskuere med medbrakt alkohol utenfor publikumsområdet har imidlertid vært blant dem som har skapt store problemer for arrangøren.

God stemning

Astrid Øyre Slind synes det er en god idé med alkoholservering under VM:

– Vi ser at det er en suksess i alpene. Det drar folk til arenaen og det blir god stemning. Selv om det serveres alkohol, trenger det ikke bli ordentlig rølp. Jeg mener dette er en god tanke, sier oppdalsløperen til adressa.no og fortsetter

– Folk må få mene det de vil, men jeg tror alkohol skaper god stemning. Bare se til alpene, der koser publikum seg med litt glühwein og øl. Jeg ser ikke på det som noe negativt.

VM i Granåsen arrangeres 26. februar til 9. mars 2025. Det var svært glisne tribuner under prøve-VM før jul.

Tilskuertallene lå på et par-tre tusen de første dagene under avslutningen med 10 kilometer søndag var det enda færre folk på tribunen.

(©NTB)