Oppdal IL stilte i år med 12 lag i Norges største innendørsturnering i fotball, og hundre ungdommer fra 13 til 19 år kjempet om seire og finalemuligheter i Lillehammer cup.

J16-kullet stilte med to jevne lag, og dette er samme gjeng som hadde et enormt sterkt fjorår utendørs som J15.

Og de fortsatte innendørs, for begge J16-lagene kom seg til finalen i henholdsvis A- og B-sluttspillet!

Superfornøyde

Oppdal J16 Sør tapte to av gruppespillkampene sine, men kom seg til sluttspill og vant tre på rad, inkludert 5–0 i finalen i B-sluttspillet mot Holmen etter scoringer av Sonya Sharifzade, Natalie Sundsethaug, Line Sletvold, Frida Jakus og Mali Eggan.

Oppdal J16 sør som vant Mali Eggan, Sonja Sherifzade, Nathalie Sundsethaug, Jessie Haugan, Thea Sæteren, Marie Grønstad, Frida Jakus , Line Sletvold (f.v.) Foto: Privat

Tove Thun Almlid er en av trenerne for J16-jentene, og er imponert.

– Vi i trenerteamet er superfornøyde. Disse jentene overrasker oss igjen og igjen med hvor godt de kan spille ball. Gang på gang viser de hva som bor i dem, og det er artig, sier Thun Almlid.

Tapte fortjent

Oppdal J16 Nord vant fem kamper før de tapte for KFUM i finalen i A-sluttspillet.

– De spilte godt, men er enige i at de tapte fortjent. De møtte rett og slett et bedre lag. Kanskje vi var slitne, men det var fortjent.

Jentene erkjenner tapet og skylder ikke på tomme bein. Det viser modenhet.

– Det er faktisk med bedre motstand at man blir bedre. Det blir tydeligere hva vi må øve oss på. Ballferdigheter og godt samspill har vi, men vi har også fått se hva vi kan gjøre bedre, sier treneren.

Hun roser spillerne igjen.

– De står på og gir det de har i hver eneste kamp!

Nå bærer det hjemover for trening og forberedelser til våren.

– Seriespillet begynner i april og vi skal til Norway cup til sommeren. nå gjelder å dra hjem å trene og komme godt i gang!

Blant guttene kom Oppdal G16 2 til semifinalen i A-sluttspillet der de møtte Bodø-laget FC Hulløy.

Nordlendingene slo ut Oppdal 1 i kvartfinalen, men Oppdal 2 var nær ved å revansjere det. Men det ble tap 1–2 for Bodø-laget som senere vant finalen i den tøffe 16-årsklassen.

Oppdal J16 Nord: Sandra Hojem Vognild, Frida Thun Almlid, Julie Kvello, Enya Steinsheim, Soz Ali, Aurora Tørset,Margaret Negolo, Ingeborg Albrigtsen (f.v.). Foto: Privat