Stedet er Oppdal sykkelarena, og mandag starter sykkeltrening for barn og unge. Det er fra unger født i 2016 oppover, og de yngste gruppene skal ha foreldre med seg. Det gjelder barn født helt inn i 2013, sier Ludvig Yttergren.

– Det eneste folk trenger å ha med er sykkel og hjelm, sier Yttergren. Det skal være et lavterskeltilbud, og sykkelen din er god nok. Man trenger absolutt ikke de dyreste syklene for å delta her, presiserer han. Det viktigste er at de som har lyst til å sykle får komme og være med.

Her inne i det nye sykkelanlegget er det heller ikke krav til demping, så fine som løypene er. Det viktigste er at sykkelen ikke er for stor for deg, sier han. Og det praktiske er også lett å ordne:

– Er man ikke medlem i sykkelklubben, så ordner vi det på stedet, sier han.

Hvis man lurer på bremser og andre ting ved sykkelen, så er det sykkelmekaniker på plass mandag for å hjelpe folk med dette.

– Kom gjerne en halvtime før, ved 17.30-tiden, så fikser vi det, sier han.

Balansetrening

Oppmøte er ved tidtagerbua ved skiskytteranlegget.

Først deler de deltagerne inn i grupper, og så drar de på tur.

– Så har vi noen små hopp og balanseavtaler for å lære seg å beherske sykkelen.

I Oppdal sykkelarena er fire løyper allerede ferdige, med forskjellig vanskelighetsgrad. Det er fra de helt enkle løypene til løyper med hopp der det går an å få luft under sykkelen. Alle behørig merket med vanskelighetsgrad og fartsretning.

– De minste kan fint sykle i full fart, det er veldig fine løyper.

– I går var det veldig mye folk her som prøvde arenaen, så det er blitt skikkelig populært, sier Yttergren, som nå vil ha med enda flere på sykling.