– Rå følelse å slå Johaug!

Vintersesongen ble ødelagt av koronasmitte, men Silje Øyre Slind (33) fikk en solid opptur da hun slo verdens beste skiløper, Therese Johaug i jaktstart i Holmenkollen. 

Silje Øyre Slind på rulleski under en treningssamling i 2019.   Foto: Geir Olsen, NTB

Oslo 20210609. Therese Johaug intervjues etter målgang på jaktstart langrenn under Holmenkollen Skishow onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB  Foto: Terje Bendiksby

Sport

– Veldig artig! Digg å kjenne på en kropp som fungerer litt igjen, det har vært en mangelvare i vinter, forteller hun.

Onsdag gikk nemlig Silje Øyre Slind (33) inn til en sterk fjerdeplass på rulleski i Holmenkollen Skishow. Oppdalingen kom foran blant annet Therese Johaug som endte på 7. plass, 2,7 sekunder bak vinneren.

Øyre Slind, som går for Oppdal IL, krysset hun målstreken 0,9 sekunder bak vinneren, Helene Marie Fossesholm (20), og 1,8 sekunder foran Johaug. Tiril Udnes Weng gikk inn til 2. plass, mens Ragnhild Haga tok 3. plassen.

Fossesholm vant prologen, og satte standarden for jaktstarten i den 8,4 kilometer lange løypa.

Oppdalingen synes selvsagt det var artig å slå skidronningen i Holmenkollen.

– Det er selvfølgelig deilig! Selv om rulleskirenn i en slik løype blir noe helt annet enn å gå skirenn på vinteren, og hun gjorde mye av drajobben i feltet. Men det er uansett en rå følelse å komme seg foran verdens beste skiløper for en gangs skyld. Man må nyte de få sjansene man får, smiler Øyre Slind.

Vant jaktstarten

Etter prologen lå Slind på en 7. plass, 18,2 sekunder bak Fossesholm. Men oppdalsjenta spiste opp avstanden til tetgruppa med dagens aller beste tid i jaktstarten.

– Jeg kom rett fra treningssamling på Sognefjellet, og var litt seig i prologen. Men jeg visste jeg måtte gå hardt ut for å komme med i «toget» til Heidi og Therese, og jeg følte meg pigg hele veien i jaktstarten.

Silje Øyre Slind fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt da hun ble smittet av covid-19. To dager før sesongstarten på Beitostølen testet hun positivt, og måtte tilbringe ti dager på isolat istedet for å gå skirenn.

Nå håper oppdalsjenta på en bedre sesong.

Etter en solid oppvisning på rulleski i Holmenkollen, har Slind lagt et godt grunnlag foran den kommende sesongen. 33-åringen ser fram mot å prøve seg på snø mot de beste når sesongen igjen settes i gang på Beitostølen i november.

– Jeg håper og tror jeg skal være bedre enn noen gang.