Må avlyse populært stevnesamarbeid

Også i år gjør koronasituasjonen det umulig å arrangere Tour de Orkla.

Bjørn Inge Haugset i Rennebu skytterlag er sammen med de andre skytterlagene innstilt på å komme sterkere tilbake, men ser seg nødt til å avlyse årets Tour de Orkla på grunn av koronasituasjonen.  Foto: Arkiv

Sport

Tour de Orkla, som skulle vært arrangert i tidsrommet 18. - 20. juni, er besluttet avlyst for andre år på rad.

Dette opplyser Bjørn Inge Haugset i Rennebu skytterlag.


Maren traff på samtlige 105 skudd

Stor deltagelse og mye god skyting under årets Tour de Orkla.


Det var i møte sist uke at arrangørene Kvikne, Opdal og Midtbygden, Sunndal, Orkla og Rennebu skytterlag vedtok å avlyse stevnene som inngår i arrangementet.

- Årsaken til avlysningen er regler for arrangement i koronasituasjonen som per i dag gjør det umulig å arrangere et stevnesamarbeid som går over tre landsdelskretser, sier Haugset.


En idrettsaktivitet tilpasset alle aldre - og alle nivåer

De meget aktive skytterlagene i Rennebu og Oppdal går en ny travel sesong i møte.


Tour de Orkla ble første gang arrangert i 2008, og har vært en årlig begivenhet første helga i skoleferien hvert år til og med 2019.

Tour de Orkla arrangeres som selvstendige stevner med sammenlagtpremiering. Fra starten av har det deltatt skyttere fra store deler av landet, og tilbudet har økt i popularitet år for år.

- Enkelte av arrangørlagene har bortimot tredoblet antall deltagere siden 2008. Det er derfor med beklagelse til våre trofaste deltakere at sammenslutningen vedtar å avlyse stevnesamarbeidet også i 2021, sier Haugset, som på vegne av skytterlagene lover å komme sterkt tilbake..

- Vi er innstilt på å videreføre konseptet, og regner med å kunne komme sterkt tilbake i 2022, sier han.


- Det er artigere å skyte enn å spise pølser

De yngste skytterne bedyrer at de ofte treffer det de sikter på.