Dana Cup avlyst – lokale lag håper på Oslo-tur

Lokale lag er allerede påmeldt, og Norway Cup venter i det lengste med å avlyse også årets turnering.

Rennbyggen Eivind Eggen Haugan i aksjon for Oppdal under Norway Cup i 2018.  

Sport

I fjor ble Norway Cup avlyst allerede 25. april. I år vil arrangøren avvente regjeringens plan for gjenåpningen av landet før en beslutning tas.

– Vi venter på de nasjonale myndighetene rundt gjenåpningen, og etter det de lokale opptrappingsplanene. Det var jo Oslo som avlyste Holmenkollen i år, og ikke de nasjonale myndighetene, sier generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik, til NTB.

Disse avgjørelsene er ventet å komme i annen uke av mai.

Denne uka ble det kjent at Dana Cup i Danmark avlyses på grunn av koronasituasjonen.

Storturneringen i Hjørring samler normalt rundt 20.000 unge fotballspillere hver sommer, og Oppdal deltok i Dana Cup i 2019 da G15 vant B-sluttspillet.

Turneringen skulle vært arrangert fra 26. til 31. juli, uken før Norway Cup i Oslo.

– Vi hadde håpet til det siste, men gårsdagens uttalelse fra regjeringen tvinger oss til å avlyse. Når det blir slått fast at vi ikke kan avvikle en turnering som innebærer overnatting, er det bare én ting å gjøre. Vi må avlyse og gå i gang med å forberede Dana Cup 2022, sier turneringsdirektør Jette Andersen.

Også svenske Gothia Cup har sett seg nødt til å avlyse årets turnering. Norway Cup-ledelsen har stadig håp om å arrangere en turnering i sommer, men den blir uten internasjonale lag og dermed svært begrenset.

– Vi venter på de nasjonale myndighetene rundt gjenåpningen, og etter det de lokale opptrappingsplanene. Vi har planlagt for flere forskjellige utfall, sa generalsekretær Pål Trælvik til NTB mandag.

Det ble tidlig klart at årets Norway Cup ikke kan spilles som en internasjonal turnering. Men arrangøren har håp om en nasjonal cup og har tatt høyde for alle utfordringene det vil være rundt smittevern.

Oppdal og Rennebu har tradisjonelt deltatt i Norway cup og samarbeidslaget Oppdal/Rennebu på G16 har allerede meldt seg på og flere er på vei. Påmeldingsfristen er utsatt til 1. juni.

Oppdal har valgt å delta på Dana Cup og Norway Cup annethvert år, og ettersom Norway Cup ble avlyst i fjor valgte klubben å gå for Norway Cup også i år - hvis det blir.

Overnatting

I Norway Cup handler det ikke bare om å spille fotballkamper. Tilreisende lag skal både spise, sove og leve sammen i den hektiske uken fra 31. juli til 7. august.

– Vi har lagt opp fellesbespisninger etter kampprogrammet hvor lagene kommer inn og spiser ferdiglagede porsjoner. Så vil det bli desinfisert mellom hver bespisning, opplyser Trælvik.

– Det er likevel et spørsmål om vi får lov til at lagene kan sove i sovesaler. Vi har planlagt for flere forskjellige utfall, sier han.

Alternativet til skoleovernatting er hotellopphold for lagene.

– Det er viktig at vi holder lyset i tunnelen tent for klubbene der ute. Etter fjorårets avlysning har vi fått mange henvendelser fra lag rundt om i Norge om at vi ikke må avlyse også i år. Dette er viktig for å hindre frafallet i de klubbene, sier Trælvik.

(©NTB)