Raknet på slutten, men OL-drømmen er ikke knust

Norge hadde fem matchballer og misset alle. Men det kan bli OL-spill i Beijing likevel.

Steffen Walstad var skip på det norske laget som misset på slutten etter en strålende start på VM.  Foto: Jeff McIntosh, AP

Sport

Norge måtte vinne for å kapre sluttspillplass og ikke minst sikre OL-billetten i sin siste grunnspillkamp i curling-VM. Etter sju omganger hadde Norge den uhyre viktige seieren i lomma.

Steffen Walstad & co ledet 5-2 etter solid spill, og det var bare å forhindre at Skottland fikk en storeslem i en av de tre siste omgangene.

Så skjedde akkurat det i åttende omgang.

Norges treer Torger Nergård skulle ta ut et par skotske steiner, men bommet. Og når Steffen Walstad var uheldig med sin sistestein gikk det fullstendig galt. Skottene tok fire poeng og snudde kampen.

– Helt håpløst, sukker curlingveteran i Oppdal, Stig Høiberg, som fulgte sønnen Markus Høiberg og resten av laget via TV.

Etter kalddusjen klarte ikke Norge å rette opp kampen. Selv om Norge utlignet i niende omgang, kunne skottene enkelt sette inn det avgjørende poenget i siste omgang med sistestein.

– De har fem matchballer og misser alle, konstaterer Stig Høiberg.

Om han er oppgitt over kollapsen, kan en bare tenke seg hvordan laget i Calgary har det etter å ha OL-billetten i lomma før de siste fem kampene. Én seier ville vært nok etter en strålende start.

– For guttene er dette tøft, det blir både en fysisk og psykisk utladning etter en slik kamp. Nå er jeg spent på hva som skjer framover, og om motivasjonen kommer tilbake.

Det bør den - for OL-håpet er ikke ute.

Det skal nemlig deles ut tre ekstra OL-billetter i en egen playoff-turnering i desember. Norge blir ett av lagene, og møter de andre lagene i VM som ikke klarte playoff, som Italia, Tyskland, Japan og Danmark. I tillegg blir også noen av nasjonene som spiller i B-gruppa med.

– I playoff møter de antatt dårligere lag, og jeg mener Norge har en kjempestor sjanse til å kapre en av de tre billettene, sier Høiberg.

Helst skulle OL vært i boks i kveld. Da kunne Norge forberedt seg i ro og mak mot Beijing, trolig med turneringer i Canada. Nå kommer playoff-turneringen i tillegg.

– Norge slo Sveits og Sverige, fikk tre tap etter ekstraomganger og vinner sju av 13 kamper. Det er tross alt bra med det treningsgrunnlaget de har hatt og uten å ha spilt internasjonale kamper på et helt år, sier Høiberg.

Som en liten trøst på en tung kveld for norsk curling.


Steffen Walstad følger med steinen mens sambygding Markus Høiberg koster.   Foto: Jeff McIntosh, AP