Helsebringende gla' tilbud for hele bygda

Familien har lagt ned utallige arbeidstimer i et profesjonelt treningssenter. Nå nærmer det seg åpning av Mjuken Gym.

Kristian Sitter er daglig leder for Mjuken Gym AS og vil selv bli en flittig bruker av treningsutstyret når senteret åpner i midten av januar.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Om drøye to uker står et splitter nytt treningssenter ferdig på Berkåk. 16. januar er datoen da Mjuken Gym åpner dørene og ønsker folket velkommen til trening og trivsel i topp moderne treningsfasiliteter.

Mjuken Gym AS er et vaskeekte familieforetak, der Kristian Sitter, samboer Ingrid Refseth og pappa Roy Sitter bekler de formelle rollene i selskapet. Kristian, som mange kjenner som den dyktige driveren av Berkåk Bilskade, er selskapets daglige leder.

Mjuken Gym AS er et familieselskap i ordets rette forstand, for trekløveret bak nysatsningen er far og sønn Roy og Kristian Sitter, samt Kristians samboer, Ingrid Refseth.  Foto: Jan Inge Flå

 

Rask beslutning

Han forteller om hvordan det hele startet.

- Det var Geir Magne Johansen som tok kontakt. Han kunne tenkt seg å starte opp med treningssenter selv og hadde egnede lokaler, men ikke tid. To dager senere ble det bestemt, så nå leier vi lokalene av ham, forteller Sitter.

Ingrid Refseth og Kristian Sitter har lagt ned utallige arbeidstimer for å få ferdig det nye treningssenteret på Berkåk. Om fjorten dager er det klart for åpning.  Foto: Jan Inge Flå

 

Dermed var det bare å hive seg rundt, og det har de virkelig gjort også. Hver eneste kveld siden september er det jobbet for å få lokalene slik de vil ha dem, i det trekløveret beskriver som en eneste stor familiedugnad.

Nytt og kostbart utstyr

Treningsutstyr av topp kvalitet og til all slags bruk er kjøpt inn, noe som koster penger. Masse penger, det bikker fort opp i et sjusifret beløp for å få det slik de vil ha det. En viss støtte til etableringen har de mottatt, noe det settes stor pris på.

- Vi er blitt tildelt regionale midler, og har fått støtte av en velvillig kommune, noe vi er veldig glade for, sier Roy.

I mellomjula er gjengen nettopp ferdige med rommet de kaller gruppetreningsrommet. I de romslige lokalene er det meste av utstyret som trengs for å drive et profesjonelt treningssenter på plass, og her finner vi tredemøller, romaskiner, en avdeling med frivekter og sikkert mye annet.

Lokalene til Mjuken Gym er fylt opp med splitter nytt treningsutstyr, og her finner du tredemøller, romaskiner, vekter og mye annet.  Foto: Jan Inge Flå

 

Stakemaskin blir mer og mer populært, og er et treningsapparat eliten har brukt disse i mange år. Flere og flere ser den gode treningseffekten disse maskinene gir, og det hevdes at du ikke trenger mange øktene med dobbelttak eller diagonalgang, før du merker stor fremgang.

Ei slik maskin er da også snart på plass hos Mjuken Gym, noe som passer godt i skibygda Rennebu. Men både dette, og alt det andre utstyret, er selvsagt tilgjengelig for brukerne, når de vil.

- Styrketrening er nyttig uansett hvilken idrett du ellers driver med, også til opptrening etter skader, understrekes det fra Kristian.

Ei økt før jobb?

Lokalene inneholder garderober med dusj, noe som i hvert fall er kjekt for de som ønsker å legge inn ei lita treningsøkt før jobb. En sosial møteplass er det også blitt plass til, hvor folk kan sette seg ned med en kopp kaffe og puste inn før trening, eller eventuelt ut etter endt økt.

Mjuken Gym vil holde åpent døgnet rundt, hver eneste dag, altså såkalt 24/7. Kundene tilbys medlemskap for en, tre, seks eller tolv måneder der de får utdelt nøkkelkort som gir adgang til lokalene når de vil.

Ingrid Refseth tar ei økt med vektene til ære for fotografen.  Foto: Jan Inge Flå

 

Far og sønn Sitter er over snittet interessert i boksing, og de sysler da også med planer om å innrede et eget bokserom i senteret. Noe utstyr er allerede kjøpt inn, så kjenner vi dem rett, kommer nok også dette på plass om ikke så lenge.

Spent på koronasituasjonen

Utbyggerne av ny E6 har også etterspurt treningstilbud på Berkåk. På det meste vil flere hundre arbeidere innta mannskapsriggen i sentrum, noe som i utgangspunktet er en potensiell stor brukerskare av treningsfasilitetene.

Hvis kortonasituasjonene tillater det, kan Kristian Sitter i midten av januar ønske kundene velkommen til et splitter nytt treningssenter på Berkåk.  Foto: Jan Inge Flå

 

Spørsmålet er bare om når disse i det hele tatt dukker opp i bygda på grunn av smittesituasjonen.

- Vi håper koronasituasjonen kommer under kontroll, slik at arbeiderne kan komme til Rennebu, sier Kristian Sitter, og legger til:

- Mjuken Gym skal være et helsebringende gla'tilbud til hele bygda.