Utallige timer med tilrettelegging for sykling i terrenget

For sin innsats for stisyklingen i regionen er Joakim Gaupset Eide Årets ildsjel i Rennebu.

Joakim Gaupset Eide er årets ildsjel i Rennebu.   Foto: Privat

Sport

Med et stort, og ukjent antall dugnadstimer, ekte entusiasme og oppriktig stisykkelglede, har Joakim Gaupset Eide over flere år bidratt sterkt til å sette Rennebu og Oppdal på kartet for terrengsyklister. Takket være hans utrettelige innsats for stisyklingen i Rennebu og omegn, kan vi nå nyte fine turer fra sykkelsetet.

For sitt uselviske arbeide tildeles Joakim Eide Årets ildsjelpris av Rennebu idrettsråd. Onsdag kveld fikk mottakeren overraskende besøk av leder for idrettsrådet, Magnar Langklopp, samt lederne for henholdsvis Innset idrettslag og Rennebu idrettslag, Jens Petter Skårsmoen og Mari Ytterhus

- Så det er derfor Silje har vært så lur, sier Joakim da han tar imot gjestene på tunet i Krokbekken på Innset.

Joakim Gaupset Eide ble overrasket av Jens Petter Skårsmoen fra Innset idrettslag, Magnar Langklopp fra Rennebu idrettsråd og leder i Rennebu idrettslag Mari Ytterhus, da de dukket uanmeldt opp på tunet i Krokbekken, medbringende blomster, kake og nyheten om at han er Årets ildsjel i Rennebu.  Foto: Jan Inge Flå

 

Samboeren har skylda

Det er for øvrig nevnte Silje (Kristin Granum) som skal ha sin del av æren for samboerens lidenskap for sykling i naturen.

- Selv drev jeg mest med klatring og ski, før hun fikk meg interessert i stisykling, sier han.
- Han syklet fra meg allerede på første turen, legger Silje til og smiler.

Gaupset Eide synes det er ekstra hyggelig at akkurat det han driver med, verdsettes i form av en slik anerkjennelse.

- Jeg føler på en måte at det jeg driver med er litt sånn på siden av andre aktiviteter. Takk for at dere anerkjenner innsatsen fra uorganiserte aktiviteter også, som i mitt tilfelle gjelder tilrettelegging av stier for sykkel- og fotturer i nærområdet, sier han.

Leder i Rennebu idrettslag Mari Ytterhus, leder i Innset idrettslag Jens Petter Skårsmoen, Årets ildsjel Joakim Gaupset Eide og leder for idrettsrådet i Rennebu Magnar Langklopp, spiste mye kake og snakket nesten like mye om sykkelstier da de satt rundt bordet på låven i Krokbekken.  Foto: Jan Inge Flå

Utrettelig tilrettelegger

Gaupset Eide har altså vært en utrettelig tilrettelegger for sykkelstier i Rennebu og Oppdal, og skal man først nevne noen av dem, kan det jo være like greit å ta den nærmeste først.

Rundt huset til Joakim på Krokbekken, snor det seg et lite stinettverk der Hostostradaen er selve indrefileten på turen til Hostopiggen og tilbake. I tillegg finnes det flere små stisnutter som byr på småkupert stisykling for både nybegynnere og viderekomne i trivelig terreng. Denne turen beskrives som en flott start på stisyklingens gleder for både store og små, og hvis du spør, kanskje du får med husbonden som sykkelguide?

- Ønsker noen å besøke turstien Hostostradaen nå under storviltjakta, er det fint om de kontakter jaktlederen i området, Anders Mjøen i forkant, sier Joakim og tenker at det er aldri feil å fokusere på sikkerhet.

Én av regionens flotteste toppturer er Ramshøpiken og Merratråkket, en tur som også kan kombineres med topp stisykling. Fra parkeringen ved Heverfallsetra har Joakim merket, kloppet og tilrettelagt en egen sykkelsti via Vakkerknappen opp til toppen av Ramshøpiken, noe som byr på fantastisk utsikt over Hevertjønna.

Har du fortsatt saft igjen i beina, er det også merket en forlengelse ned Merratråkket som gir 320 høydemeter ekstra. Til sammen blir dette 10 kilometer fra topp til bunn, og er med et èn av distriktets lengste nedoverkjøringer for stisykkel.

Her sykler en dansk entusiast i fantastiske omgivelser langs Hevertjønna på tur til Ramshøpiken.  Foto: Joakim Eide

 

Sykkeldelisk samling

En perle i Trollheimen er Trollhøtta, som med fordel også kan nytes på stisykkelen. Starten i Olsmedalen byr slakt terreng og flott utsikt, og følger du merkingen mot Trollhøtta og dagsturhytta Trollfoten, møter du flere av Joakim sine klopper, slik at du kan både sykle og gå delvis tørrskodd over myrlandskapet. Arbeidet med klopping av denne strekningen er fortsatt under arbeid, så her skal det legges ned flere dugnadstimer fra Årets ildsjel.

I tillegg til disse har Joakim også tilrettelagt stisykkelturene Gullstien og Hevlesekspressen i Oppdal. Joakim har også hvert år siden 2011 arrangert stisykkelsamlingen "Sykkeldelisk samling". Her inviterer han ivrige syklister fra fjern og nær og i alle aldre til en fartsfylt helg på sine favorittstier, komplett med camp og alle fasiliteter hjemme på Krokbekktunet.

Det er tradisjon at ildsjelene fra de respektive kommunene i Trøndelag inviteres til Trøndersk idrettsgalla i Trondheim. Slik blir det av kjente årsaker ikke i år, men det betyr ikke at mottakerne ikke vil få den høytidelige markeringen de fortjener.

- Det er jo helt tullete

Fredag 30. oktober vil derfor Joakim med følge bli invitert til hederskveld i Frivilligsentralens lokaler på torget i Rennebu. Her vil Rennebus ordfører og andre prominente gjester være med på hyllesten, og der det lokale arrangementet vil linkes opp til arrangementet i Trondheim og andre kommuner via storskjerm.

Hedersmannen synes nesten det blir litt for mye av det gode, når han informeres om at tildelingen slett ikke kun markeres med blomster og marsipankake, slik det ble gjort onsdag kveld.

- Samles de kun for min del? Det er jo helt tullete, utbryter Joakim da han får høre om viraken rundt sin egen person og det som videre skal skje.


Hockeyentusiast er årets ildsjel i Oppdal

Ble overrasket med blomster og rosende ord av lederen i Oppdal idrettsråd.Geir og Olav ble hedret som årets ildsjeler

Idrettens hederskveld gjør stas på folk som har lagt ned en stor frivillig innsats for breddeidretten. I år var det Geir Grøtte og Olav Løksletts tur til å hedres.- Han pleier ikke å være så stille

Årets ildsjel ble stum da han ble overrasket med heder, blomster og svær bløtkake.

 

- Geir er et utpreget ja-menneske

Geir Grøtte er kåret til Årets ildsjel i Oppdal.