Breddefotballen fortviler – stiller klare krav til regjeringen

Breddefotballen vet fortsatt ikke når 2020-sesongen kan startes opp. Divisjonsforeningen har blitt kontaktet av en strøm av fortvilte klubber.

Det kan ta en stund før Rennebu-herrene får ikle seg den oransje drakta igjen.   Foto: Arkivfoto

Sport

Onsdag åpnet regjeringen for at kamp- og konkurranseaktivitet for barn og unge i idretten kan gjenopptas fra 1. august. For breddeidretten kom det imidlertid ingen nye og positive avklaringer.

Fortsatt er det uvisst når klubbene i lavere divisjoner kan belage seg på å starte sin sesong. Det reagerer Divisjonsforeningen, som blant annet representerer klubbene i 3. divisjon for menn, sterkt på.

– Vi hadde jo en forventning om at det skulle åpnes opp for hele bredden. Når det ikke skjer, går det på bekostning av de 50.000 spillerne som nå ikke har noe tilbud. Å forklare det overfor dem er ikke lett, sier styreleder Kari Lindevik til NTB.

Dette er kretsens plan for breddefotballen

Trøndelag fotballkrets tar sikte på å starte opp med kamper 7. august.


Kanskje oppstart så sent som i september

I følge den opprinnelige planen skal breddefotballen starte opp igjen i august. A-laget til Rennebu er tidligst ut av seniorlagene i distriktet, og skal etter den nåværende terminlista ta i mot Buvik til serieåpning 8. august. Uka etter skal både herre- og damelaget til Oppdal opprinnelig spille kamp, men alle disse tre lagene må kanskje belage seg på å utsette seriestarten til september.

Regjeringen har sagt at breddeidretten tidligst vil få klarsignal til å drive kamp- og konkurranseaktivitet 1. september. Står det fast, må det settes en ny plan og terminliste. I så fall kan det bli vrient å komme i mål med 2020-sesongen. Det er vel også tvilsomt hvorvidt man kan starte med kamper, før lagene har fått trent ordentlig først.

Lindevik i Divisjonsforeningen vil ikke oppgi noen smertegrense for når det eventuelt blir umulig å spille enkel serie, men drøyer det med oppstart til september, blir det vrient.

Kulturminister Abid Raja sa tirsdag at han i likhet med mange er utålmodig på vegne av idretten, men at «helsemyndighetenes reguleringer setter begrensninger for aktivitet».


Arne Gunnes forlater Rennebu, signerer for ny klubb

Rennebus mest profilerte spiller har fått tilbake lysten til å spille på et høyere nivå og signerer i dag for trondheimsklubb.