Sto opp midt på natta for å gjøre løypene klare for den 41.utgaven av Burennet

Olav Løkslett hadde ansvaret for at løypene skulle holde mål til årets utgave av Burennet. Den oppgaven tok han på fullt alvor.
Sport

Løkslett sto nemlig opp klokken 03:30 natt til søndag, og var ute i 4-tida for å få løypene i best mulig stand til start. Han har ingen problemer med å gjøre en jobb han liker så godt, men innrømmer at det nok blir en litt lengre middagshvil etter rennet.

- Det er fint å være her ute helt alene på natten da, vet du. Men det spørs om det blir rolig etter middagen i ettermiddag nå, smilte en fornøyd løypeansvarlig mens han så ned mot konkurranseklassen som sto klare til start like før klokken 11 søndag.

Fornøyde utøvere

Selv om forholdene ikke var perfekte, er det tydelig at jobben Olav Løkslett hadde gjort, bar frukter. I følge rennleder Oddvar Myrmo var i alle fall utvøerne selv fornøyde med løypene.

- Ut fra rapportene fra løperne var det bedre forhold enn de hadde forventet, forteller han.

- Det var både kram snø og en del fokksnø, så jeg tror nok det var en krevende øvelse å smøre skiene i dag, legger han til.

Vinneren gikk på blanke ski og satte rekord

I herreklassen ble det samme vinner som i fjor, da Torleif Syrstad vant. Syrstad ble nylig nummer tre i Vasaloppet, og ble også i forkant av rennet rangert som den største favoritten fra speaker. Han taklet favorittstempelet, og satte like greit løyperekord.

- Torleif Syrstad, som går for Team Koteng vant for andre år på rad og satte også løyperekord, forteller Myrmo.

- Han hadde kanskje en fordel i dag, ved at han gikk på blanke ski, legger han til.

Nummer to i herreklassen er heller ingen askeladd. Sveitsiske Livio Bieler går til vanlig på det sveitiske landslaget, og hadde i dag tatt turen til Rennebu.

I dameklassen vant Emilie Fleten fra Gol Hun går for Team Ragde Eiendom, og ligger plassert som nummer seks totalt i Ski Classics denne sesongen. Oddvar Myrmo mener det er veldig positivt at så mange kjente fjes dukker opp.

- Det er naturligvis bra for arrangementet at vi har med noen profilerte løpere, mener han.

- Vi hadde totalt godt over 80 startende i dag, og jeg kan ikke huske sist vi hadde så mange. Likevel tror jeg det kunne ha vært enda flere, dersom været hadde vært bedre, avslutter Myrmo.