Opptur for Burennet - doblet antall startende

Sport

Nøyaktig like mange løpere som rennet er gammelt, stilte til start i turklassen under søndagens Burenn i regi av Rennebu idrettslag - skigruppa.

Rennleder og starter, Oddvar Myrmo, sender her de 40 løperne som stilte til start i årets utgave av Burennet.  Foto: Jan Inge Flå

 

40 kvinner og menn stilte til start, og det var Torleif Syrstad Team Koteng/Lundamo IL, som var aller raskest i den nøyaktig 30 km lange traseen. Syrstad fullførte rennet på 1.29.54, og var med det temmelig nøyaktig tre minutter foran Gjermund Løfald, Rindal IL-ski, som passerte målstreken på tiden 1.32.55.

Hjemmehåpet Håkon Myrmo vant fjorårets utgave av rennet som da fikk ny trasè. Løyperekorden på 1.29.08 overlevde altså denne gang, og Håkon ble på sin side nummer tre i jubileumsrennet på tiden 1.33.29.

Torleif Syrstad vant Burennet 2019, foran Gjermund Løfald og Håkon Myrmo.  Foto: Privat

 

Rennebus varaordfører Marit Bjerkås debuterte med bravur i Burennet, og gikk like godt hen og vant kvinneklassen. Den spreke politikeren fullførte på 2.10.27, mens Kristine Unsgård, Leik IL-Ski, på andreplass  fikk tiden 2.13.03. Andrea Vikin, Rennebu IL-Ski, ble nummer tre, og fullførte rennet på 2.27.04.

Marit Bjerkås har deltatt i trimklassen flere ganger, men debuterte i turklassen og gikk like godt hen og vant Burennet 2019. Her er varaordføreren på pallen, flankert av Kristine Unsgård og Andrea Vikin.  Foto: Privat

 

Takket være god markedsføring og flere andre grep for å øke interessen for tradisjonsrennet, var antallet deltakere i år doblet i forhold til i fjor. Det kunne fort blitt enda flere, men så var det dette med været da.

- Vi forventet litt bedre vær, og jeg tror nok enda flere ville deltatt om det hadde vært litt bedre. Men vi er fornøyd med den store økningen i antall deltakere, så dette er en stor opptur for Burennet, sier rennleder og primus motor, Oddvar Myrmo.

Det falt litt snø, og blåste noe ute i løypa, slik at det la seg litt snø i sporet. Deltakerne var likevel godt fornøyd etter å ha fullført tradisjonsrennet, og en av dem var ordfører Ola Øie.

Vinner av kvinneklassen, Marit Bjerkås (33) slapp å rope løype til sjefen da hun var smart nok til å velge sporet foran Ola Øie (39) da starten gikk for årets Burenn.  Foto: Jan Inge Flå

 

Øie måtte riktignok finne seg i å bli distansert av kollega Bjerkås, uten at det la noen demper på humøret.

- Supersøndag i Rennebu. Dagen startet med Burennet og 30 km på ski, før dagen ble avsluttet med en fantastisk konsert med Astrid S, skriver han på sosiale medier.

Trimklassen har valget mellom å gå 30 eller 20 kilometer, og i denne klassen finner vi de virkelige veteranene i Burennet.

40 løpere deltok i turklassen da den 40. utgaven av Burennet ble arrangert søndag.  Foto: Jan Inge Flå

Blant dem som fullførte årets utgave, finner vi Even Sæther som innehar rekorden med imponerende 37 deltakelser. John Krogstad og Lars Rokkones er ikke stort dårligere, med sine, henholdsvis, 35 og 30 starter i Burennet.