I fire lørdager i vinter arrangerer NMK Rennebu isbanekjøring på Buvatnet.

Lørdag formiddag stod kjørere fra hele Trøndelag i kø for å få testet sine ferdigheter på den 2,1 kilometer lange banen.

- Jeg vet neimen ikke hvor de kommer fra alle sammen. Men det er i hvert fall biler fra Trondheim, Gauldalen, Frøya og Rindal her, forteller Stian Lien.

Stian Lien er sammen med Stian Bjørkhaug Aspeggen og Glenn Engum Gotheim de som har hovedansvaret for dagens happening. Men miljøet i motorklubben er bra, og alle hjelper til der det trengs.

Men er dere siker på at isen holder?

- Å ja, vi har testet tykkelsen over hele banen med isbor, og isen er fra 70 centimeter til en meter tykk, så det skulle gå bra, sier de.

Så stor var pågangen av fartsglade bilister, at den opprinnelige planen med at alle får tre runder rundt banen før de må ta en pause, raskt ble redusert til to.

- For å få bedre sirkulasjon, slik at ventetiden ikke blir så lang, forklarer trekløveret.

Kloss inntil Buvatnet ligger E6, og det var ikke fritt for at intetanende bilister sperret opp øynene over det de fikk se ute på det islagte vannet da de passerte. For der gikk det bokstavelig talt fort i svingene, og det så snøføyka stod.

- Det er bra at vi får rive av oss litt fartsgalskap under kontrollerte former, enn at vi tar gapkjøringa med oss ut på landeveien, sier Stian Lian.

Det er det lett å være enig i, og interssen for "galskapen" er i hvert fall stor. Da journalisten forlot arenaen, var det nærmere 50 biler som stod og ventet på tur. Og flere var i anmars.

Opplegget med isbanekjøringen er godkjent av både politi, fylkesmann og kommunen. Politiet har selv vært her og kjørt på Buvatnet, og dette samarbeidet setter ungdommen i motorklubben stor pris på.

- Det var tidligere lensmannsbetjent Bjørn Trøite som i sin tid ordna alt for oss. Og siden 2010 har vi holdt på med dette. Ja, unntatt ett år da isen ikke var sikker, forteller representantene for motorklubben i Rennebu.