Mandag morgen klokken 08.35 fikk politiet melding om at en varebil var stjålet ved skysstasjonen i Oppdal sentrum. Bilen er en sølvgrå Volkswagen Caddy tilhørende Vekst Oppdal.

- Vi har ikke fått det bekreftet, men bilen kan ha stått med nøklene i tenningslåsen da den ble stjålet, opplyser lensmann Finn Skårsmoen til Opdalingen.

Kan være på vei sørover

Ifølge Skårsmoen er bilen mest sannsynlig på vei sørover, men den kan også være på vei nordover eller vestover.

- Vi har varslet nærliggende politidistrikt i nord, sør og vest. Vi har selv hatt patruljer kjørende i Oppdal sentrum. Nå må vi bare avvente og se om bilen plukkes opp, sier lensmannen.

Politiet ønsker tips fra publikum. Bilen skal være merket med logoen til Vekst Oppdal.

- Prøvde å stoppe bilen

Daglig leder Johan Veggen i Oppdal Vekst forteller at en av hans ansatte i miljøpatruljen drev og ryddet på stasjonen da en mann plutselig hoppet inn i bilen og kjørte avgårde.

- Vedkommende skulle bare en liten tur ut av bilen og lot nøklene stå i. Han stilte seg foran bilen og prøvde å stoppe mannen, men han svingte bare unna, sier Veggen, som ikke vil bebreide sjåføren.

- Det er lett å være etterpåklok. Det er ikke alltid man har tankene med seg. Vi ivaretar sjåføren så godt vi kan, forteller han.

Rundt klokken ti mandag morgen skal en av Opdalingens lesere ha observert en bil med logoen til Vekst Oppdal på vei mot Alvdal.

"Bilen kom fra folldalskanten og svinga av mot Alvdal for en halvtime siden. Stussa på at en bil fra Vekst Oppdal kjørte der", kommenterer Olav Lien på Facebook-siden til Opdalingen.