Den mest alvorlige delen av tiltalen er forankret i paragraf 275 og 16 i straffeloven som går på det å ha forsøkt å drepe en annen person.

I følge tiltalen skal vedkommende ha tatt toget fra Oppdal til Trondheim, bevæpnet med en øks og en kniv med det som formål å drepe en tilfeldig person.

Etter ankomst i Trondheim skal han ha gått omkring i byen på jakt etter et egnet offer. Ut på natten, ved Solsiden kjøpesenter, skal han ha fått øye på en person som han fulgte etter inn på et industriområde.

Her skal han ha slått øksa i bakhodet på vedkommende, en mann, med stor kraft slik at offeret ble liggende livløs på bakken. Den som ble slått ned kom seg senere hjem ved egen hjelp.

Som Opdalingen tidligere har omtalt meldte så den tiltalte seg selv for politiet, og med bakgrunn i hans forklaring fikk man sporet opp offeret.

Alvorlige tyverier

I tillegg til denne særdeles alvorlige tiltalen er oppdalsmannen også tiltalt for en rekke brudd på straffelovens paragrafer 332 og 321 som omhandler tyveri.

Tyveriet ansees av påtalemakten som grovt fordi gjerningsmannen skal ha tatt seg inn i bolig eller fritidshus og fordi det av andre grunner var av særlig farlig samfunnsskadelig art. Under dette punktet er det fire fornærmede parter som har blitt frastjålet verdier for opp mot 80.000 kroner.

Saken kommer opp i tingretten allerede i løpet av et par uker, den er berammet til 23. og 24. april.

Den tiltalte sitter for tiden i varetekt i Trondheim fengsel.