Det mangler ikke på engasjement blant foreldre og andre interesserte vedrørende fremtidens skolestruktur i Rennebu. Terje Uv, på vegne av styret i EnSpire foreningen i Rennebu, overrakte mandag formiddag ordfører Ola Øie 649 underskrifter fra folk i Rennebu, som vil at kommunen skal drifte Voll skole i ett år til.

Teksten som fulgte kampanjen, og som folk ble bedt om å skrive under på, hadde følgende ordlyd: "For å skape stabilitet og forutsigbarhet for barna ønsker vi at det skal opprettholdes drift av Voll skole skoleåret 2017/2018".

Litt over halvparten av de som stemte ved forrige kommunevalg i Rennebu, har skrevet under på oppropet, som ordfører Øie nå vil omfordele til kommunestyret i Rennebu.

- Man må ha forståelse for at folk er engasjerte, jeg skulle bare ønske at vi hadde vært i en annen økonomisk situasjon, sier Øie.

Terje Uv presiserer at underskriftskampanjen ikke først og fremst handler om etableringen av en privatskole på Voll.

- Dette går på å drifte eksisterende skole noen måneder til, sier han.

Underskriftskampanjen kommer som et resultat av kommunestyrets vedtak i januar, da politikerne i Rennebu la ned to skoler og en barnehage i kommunen. At både HOO og formannskapets innstilling var å opprettholde driften av Voll skole også i skoleåret 2017/2018, en innstilling som flertallet i kommunestyret valgte å se bort fra i møte den 10. januar, skapte sterke reaksjoner i deler av befolkningen.

I brevet som fulgte underskriftene, og som er stilet til kommunestyret i Rennebu, vektlegges tidsaspektet, mangel av pedagogisk leder, plassbehovet på Berkåk, og økonomi.

Prosessen med å sy sammen en ny, felles skole på Berkåk skal ta 5-6 måneder, og det uttrykkes bekymring for at dette er knapt med tid. Folket som står i bresjen for underskriftskampanjen, synes også det er svært uheldig at det ikke er en pedagogisk leder på plass, som kan være en del av prosessen underveis.

Om det er plass nok på Berkåk til å ta i mot alle elevene i Rennebu, og kostnadene dette medfører, stilles det også spørsmål om i brevet til kommunestyret.

- Alle grendene i Rennebu er oppsøkt, og med 649 underskrifter, føler vi at det er et solid fundament for vårt syn, sier gruppen som står bak kampanjen.

Ola Øie lovte å viderebringe listen til kommunestyret, men det er også den eneste lovnaden han kommer med så langt.

- Saken kan sikkert diskuteres, men vi har behandlet dette grundig og saken har vært opp i både HOO og formannskap. Vi tenker på fremtida for Rennebu og den økonomiske situasjonen vi er inne i. Jeg føler også at dialogen har vært god i hele prosessen, bortsett fra en del innspill på sosiale medier, sier ordføreren.

Kommunestyret i Rennebu vil i torsdagens møte behandle sak om anmodning om ett års videre drift av Voll skole. I innstillingen til saken forslår formannskapet at nedlegging av Voll skole iverksettes fra 1. august 2017.