Oppdal: – Dette er fortvilt, forteller Kjell Auke.

– Det hjelper ikke å drive en bedrift i utkanten av kommunen når veiene er så dårlige at vi ikke får fraktet viktige varer til produksjonen.

Auke forteller at det er snakk om alt fra dører og vinduer til beslag og annet tilbehør til hyttebyggingen.

– Det var som å få et slag i trynet da jeg ringte budbilfirmaet og de fortalte at det ikke var snakk om å kjøre varer inn til Nerskogen på grunn av den dårlige veien. Nå får vi fraktet varer via en annen rute og med et annet selskap, men dette er for ille, mener Auke.

Kjøper ikke ny bil

Selv bor han på Oppdal og kjører til og fra Nerskogen på jobb hver dag. Han vurderte en stund å kjøpe seg en ny bil, men har slått det fra seg.

– Det er ingen vits å kjøpe seg ny bil og få den ødelagt og slått i stykker fordi veien er så elendig, sier Auke.

Sjåfør Håvard Sundset er klinkende klar, han er ikke villig til å ødelegge bilen sin på å kjøre utover fra Skaret og til Nerskogen.

Har ikke råd til å kjøre

– Jeg har rett og slett ikke råd til å ødelegge bilen på den veistrekningen.

Jeg har kjørt transport i elleve år og hver eneste vår er veien utover til Nerskogen elendig. Den er mye bedre fra Nerskogen og til Rennebu, og fra Skaret og mot Oppdal. Det har vel noe å kjøre med fundamentet. Skal det bli bedre må det vel graves opp og gjøres en skikkelig jobb, mener Sundset.

– Det har ingenting med Lund Hyttebygg å gjøre, de er gode kunder, men jeg har rett og slett ikke råd til å ødelegge bilen som jeg får inntekta mi fra, forklarer Sundset.

En kjempeutfordring

Ordfører Ola Røtvei kommenterer at den dårlige veistandarden er en kjempeutfordring for Nerskogen.

– Jeg har tidligere tatt til orde for at både Oppdal og Rennebu bør sette denne veistrekningen øverst på prioriteringslista når fylkesveiplanen skal oppdateres. Dessverre har vi fått signaler om at midler til en utbedring av Nerskogveien ligger langt fram i tid, forteller Røtvei.