- Det er mye rart som vi finner, forteller seks unge karer som spiller curling sammen og så bestemte seg for å tjene noen kroner på Sparebank1 sin plastkampanje.

I løpet av to dager har de samlet 60 (!) sekker med søppel i nærområdet i Oppdal sentrum.

- Vi fant til og med plastbånd fra et politisperring og vannslanger etter brannfolka som hadde vært og slukket en brann, forteller guttene, som ikke synes at det er ok at politiet etterlater seg plastbånd og brannfolka ikke tar med seg vannslangene sine.

- Det er jo en viktig jobb de gjør, men de må vel rydde etter seg som alle oss andre, spør guttene, som i en alder av 13 har spilt curling sammen i fem år.

- Jo, det er fire på et curling-lag, men det er jo greit å være noen ekstra i tilfelle noen blir syke eller noe sånt, forklarer gutta.

Opdalingen møtte dem etter deres andre søppelraid i Oppdal sentrum, og både gutta og deres foreldre er rimelig sjokkert over hva de har funnet.

- Vi har funnet støvler, masse klær, bildekk, store plasttønner og til og med en parabolantenne. Hvem er det som kaster slik i naturen? spør ungdommene, som funderer på å ta en dag til med søppelsamling.

- All denne plasten som vi slenger i naturen er jo skadelig for oss alle, forteller de, og synes det er fælt at dyr dør fordi vi ikke klarer å håndtere vårt eget avfall.

De synes det er flott at man gjennomfører slike ryddedugnader, men samtidig så lurer gutta på hvorfor vi kaster fra oss søpla på en slik måte.

- Miljøstasjonen ligger jo like der borte, og der kan vi kaste søpla gratis, forteller de og peker i sørlig retning fra P-plassen i sentrum.

Når vi spør gutta hva laget skal bruke pengene har de svaret klart.

- Vi skal bruke det på laget, kanskje reise på flere turneringer. Vi har veldig lyst til å dra på turnering i Sverige, så det blir nok det vi bruker pengene på, forteller de og ser litt lurt bort på mødrene sine som har vært med på innsamlingen.

Sparebank1 som har satt igang denne plastkampanjen har for øvrig gått på en liten "smell" hva budsjettet angår. Banken satte av én million kroner til prosjektet der man betaler 100 kroner for hver sekk med plast som blir samlet inn. Til nå har man bare i Midt-Norge samlet inn plast for fem millioner kroner!