Torsdag kveld var formannskapet i Rennebu samlet for å klargjøre og dele ut bøssene foran søndagens TV-aksjon. Bøssebærerne er også på plass, med unntak av Innset.

- Vi mangler fortsatt noen som kan gå med bøssene på Innset. Først og fremst ønsker vi å få tak i en rodeleder som kan ta ansvar for å fordele området, og det trengs også tre-fire bøssebærere, sier Astri Snildal i Rennebu kommune.

Ellers er bøssebærerne på plass, og Snildal forteller at det i stor grad er folk som selv bor i området, som vil banke på døra i løpet av søndag. Noe som kanskje er med på å trigge givergleden.

- Det er kanskje vanskeligere å si nei til noen du kjenner, sier hun.

I år har UNICEF fått tildelt TV-aksjonen. De innsamlede pengene skal sørge for at barn ogunge rammet av krig og konflikt får utdanning. Midlene som samlesinn skal brukes i Mali, Syria, Colombia, Sør-Sudan og Pakistan.

Skolens tradisjonelle aksjonsdag blir ikke arrangert i år, noe som i utgangspunktet trekker den det totale innsamlingebeløpet i kommunen.

- Vi er kjent i fylket for en engasjert skole som samler inn betydelige beløp gjennom aksjonsdagen sin, men tiden strakk ikke til med organiseringen av den nye skolen. Ryktene sier imidlertid at skolen sysler med tanken om å arrangere en form for innsamling senere, sier Snildal.

Om folk bli å treffe hjemme på søndag, er også et av spenningsmomentene for bøssebærerne.

- Vi håpet egentlig på dårlig vær, men det er meldt godvær. Bøssebærerne legger igjen en lapp med kontonummer til de som ikke er hjemme, så det er fullt mulig å støtte TV-aksjonen, selv om du er ute i finværet på selve aksjonsdagen, sier Snildal.

Rennebu har tradisjon for å gi mye, og et moment er også hvem av folket i Rennebu eller Oppdal som gir mest. Rennbyggen har som regel "vunnet" denne interne konkurransen, men det har Oppdal tenkt å gjøre noe med i år.

- Selvfølgelig er målet å slå Rennebu, men det har vist seg vanskelig. Vi prøver selvfølgelig igjen i år, sier Marta Ottvad i Oppdal kommune.

Ottvad kan fortelle at i underkant av 100 bøssebærere er klare for å oppsøke kretsene i bygda søndag ettermiddag.

- Vi samler inn pengene fra 16.30 til 19.30 og vi har bøssebærere på plass i alle deler av Oppdal. Vi kunne likevel tenkt oss noen reserver, i tilfelle det meldes forfall.  Det er bare å ta kontakt, sier hun.