Under årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti stilte Oppdal med fire delegater; Hanne Torve, Jan Nøstberg, Idar Heggvold og Kirsti Welander. I tillegg var fylkespolitiker og første vara til stortinget, Kristian Torve også tilstede.

Fra årsmøtet i Oppdal Ap var det innsendt to forslag til uttalelser; en om å bevare pelsdyrnæringa og en om fordeling av beskatning av vannkraftressursene. Lokallaget fikk flertall for begge uttalelsene, og disse er innarbeidet i årsmøtets samlede vedtak.

- Dette er vi svært godt fornøyd med, forteller ordfører Kirsti Welander.

Når det gjelder forslag til uttalelser lød de som følger:

"Pelsdyrnæringa – krav om forutsigbar næringspolitikk

Regjeringen går inn for en tidfestet styrt avvikling av pelsdyrnæringa etter hestehandel på bakrommet under regjeringsforhandlingene. Dette bare ett år etter Stortinget konkluderte med at pelsdyrnæringen skulle opprettholdes samtidig som det ble innført nye krav til dyrevelferd med tilhørende investeringer for de som utøver næringen. Dette gjør at forutsigbarheten blir totalt fraværende.

Trøndelag Arbeiderparti vil at pelsdyrnæringen skal videreføres som en viktig distriktsnæring med høy dyrevelferd"

Vedtaket om beskatning av vannressursene ble slik:

"Kraftkommuner må sikres sin rettmessige andel av verdiskapningen

Det har historisk vært bred politisk enighet om at de kommunene som avstår sine naturressurser til storsamfunnet skal beholde en andel av verdiskapingen. Særlig innenfor vannkraftproduksjonen har vi slike ordninger. Denne samfunnskontrakten mellom selskapene, staten og kommunene har de siste årene vært i endring, og staten har tilegnet seg gradvis mer av skatteinntektene på bekostning av kommunene.

Både eiendomsskatten, grunnrenteskatten og naturressursskatten er gjennom de siste årene endret til ulempe for distriktene.

Trøndelag Arbeiderparti vil gjenopprette den historiske balansen og sørge for at vertskommunene beholder sin rettmessige verdiandel gjennom robuste verdisikrede ordninger.

Regjeringen har varslet et ekspertutvalg for å bedre rammevilkårene for energibransjen. Det er ikke tilstrekkelig. Forarbeider til endringer i beskatning av energibransjen må skje i lovutvalg slik at prosessen sikres folkevalgt demokratisk styring.

Trøndelag Arbeiderparti vil:

- At det nedsettes et hurtigarbeidende lovutvalg med mandat som sikrer at distriktenes andel av verdiskapningen opprettholdes og forankres i lovbestemte ordninger."

Valg

Kristian Torve ble av årsmøtet valgt inn i styret for Trøndelag Ap som studieleder.

I tillegg er Marit Bjerkås fra Rennebu med i styret som leder for kvinnepolitisk nettverk. Regionen er med andre ord godt representert i det nye styret.