Utenriksminister Børge Brende (H) har takket ja til jobben som president i World Economic Forum (WEF), men forblir utenriksminister til midten av oktober.

Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse fredag. Brende fortalte på pressekonferansen at han bestemte seg for å ta jobben denne uken.

– Fram til jeg tiltrer er jeg utenriksminister for Norge på heltid. Jobben som president i WEF vil jeg si mer om når jeg har tiltrådt, sa Brende.

Viktig rolle

På spørsmål fra NTB om han likevel kunne si noe om ambisjonene, sa Brende at WEF er en nonprofit-organisasjon med fem kontorer rundt om verden og en omsetning på 2 milliarder kroner.

– Det handler om å løse de store utfordringene i verden sammen, næringsliv, politikere og storsamfunn. Og der spiller WEF en viktig rolle, sa Solberg.

Taus om etterfølger

Statsministeren sa at hun kommer med denne nyheten nå, selv om det er over fire uker til Brende bytter jobb.

– Slike nyheter har en tendens til å komme ut. Jeg har bedt Brende om å fortsette til etter trontaledebatten og statsbudsjettet er lagt fram. I denne tiden kan han ikke kommentere saker som vedrører WEF, sa Solberg.

Hvem som overtar, ville statsministeren ikke si noe om:

– Det kommer jeg ikke til å svare på. Jeg har god tid til å bestemme meg, så står dere fritt til å spekulere. Men det er bare én som vet, og hun kommer ikke til å si noe, sa Solberg på en hastig innkalt pressekonferanse i statsministerens representasjonsbolig fredag.