Nærbutikken er ikke dit du drar kun når du har glemt å kjøpe melka til kveldsmaten.

- Vi kaller den nærbutikken fordi den ligger der du bor. Og fordinærbutikken er mer enn bare en butikk. Den har varene, maten ogalt du trenger til hverdag og helg. Den er også møteplassen i bygdadi. Du kjenner de som jobber på butikken. Og dine venner og naboerhandler der, og slår av en prat. Nærbutikken er plassen du alltidfår ett nikk og ett hei og ett takk for sist. Når du velgernærbutikken din, velger du også ei levende bygd, sier Frøydis Olaussen ved Joker Rennebu.

Lørdag arrangerte nærbutikken på Voll i Rennebu handle lokalt dagen, med gode tilbud, smaksprøver, ansiktsmaling, ponniridning og gratis kaffe og vaffel.

I kaffekroken sitter grendafolket og tar en pust i bakken mellom lørdagshandel og ande gjøremål.

- Nærbutikken vår betyr alt. Hvis vi ikke bruker den, forsvinner den og da mister vi den sosiale møteplassen vår, der vi treffer naboer. Butikken er samlingspunktet i genda vår, sier Bodhild Hårstad.

Ute står ungene i kø for å få en runde på ponniryggen, mens inne sitter seks og et halvt år gamle Eline Halseth Reitås og får nytt fjes. Butikkmedarbeider Laila Svahaug kan nemlig mer enn å ekspedere kundene i kassa og behandle lottokuponger.

Med nennsom hånd forvandler hun Elines ansikt til en sommerfugl, før en stolt unge løper bort til kaffekroken for å vise seg fem.

Se bilder fra handle lokalt dagen ved Joker Rennebu øverst i saken!