Hver uke mot helga skal Mega nå varte opp med ekstra mye lokal mat i ferskvaredisken.

Ferskvaresjef Jahn Inge Rindal forteller at både bygdefolket og hyttefolket ser etter lokal mat når de skal handle noe ekstra godt til helga.

- Er dette et svar på konkurransen fra den nye mathallen?

- Jo, vi ønsker jo så klart å være best på ferskvare.

Rindal drar litt på det, men det er klart at mathallen har skapt et enda større fokus på kvalitet og hvor maten kommer fra, noe som fører til at også andre matvarebutikker må skjerpe seg for å være med i konkurransen om kundene.

- Vi synes det er ekstra flott at vi tilbyr lokal Limousine-kjøtt fra Stig og Anita Bjerkås uti Spæla. Ikke bare har dyra gått og beitet i området rundt Oppdal, også slaktingen og tilberedingen skjer lokalt.

Lammekjøtt og poteter kjøpes også inn lokalt, blant annet fra Tande Gård.

- Vi har gjort avtale med leverandøren slik at vi kan garantere ferskt lammekjøtt fram til påske, forteller Rindal.

- Hvordan kan kjøttet fra høstens lam holde seg ferskt helt fram til mars og april?

- Dyra blir sendt til slakteriet først når etterspørselen øker slik at man hele tiden kan tilby helt ferskt kjøtt.

- Mega har hatt en utfordring med kortreist småskalamat ved at de mindre produsentene ikke har klart å opprettholde en fast leverandre, hvordan har dere løst denne utfordringen?

- Vi har snakket med flere leverandører som samarbeider, slik at de fungerer som back-up for hverandre. Dersom én ikke klarer å levere, så tar noen andre over. Dermed får vi en jevn og sikker tilførsel av lokale og ferske produkter, forklarer Rindal.