Siste uke har 7 personer i Oppdal testet positivt for covid-19.

– Alle disse er voksne personer som enten er husstandsmedlemmer eller som mest sannsynlig er smittet i  annen kommune.  Ingen  av 1.klassingene som ble testet med selvtest torsdag har testet positivt, skriver ordfører Geir Arild Espnes i en pressemelding fredag ettermiddag.

Gjeldende nasjonale regler for isolasjon for de som tester positivt er slik per i dag:

For personer med  symptomer er isolasjonstiden 5 døgn etter symptomstart forutsatt at en har vært feberfri i 24 timer uten bruk av febernedsettende midler.

For uvaksinerte og delvaksinerte personer uten symptomer varer isolasjonen i 5 døgn etter testdato.

Fullvaksinerte personer uten symptomer skal være isolert 2 døgn etter testdato.

– Koronagruppa opplever at Oppdals befolkning er flinke til å teste seg ved symptomer og  dette er viktig for at en raskt får oversikt og kan hindre smittespredning. Det er også svært viktig at alle holder seg hjemme til de har tatt en test når de er syke, skriver Espnes.

Vaksineringer

Oppdal kommune har fremdeles influensavaksiner igjen.

– De som ønsker influensavaksine kan møte opp på drop-in  i Oppdal kulturhus  tirsdag 30. november og fredag 3. desember og tirsdag 14.desember fra kl.9.00-14.00

Oppdal kommune blir ferdig med tredjedose koronavaksine for helsepersonell og de over 65 år i løpet av desember. Informasjon om oppfriskningsdose for personer 18-65 år kommer i januar.