– Jeg har lest meg litt opp på stedet, sier Schøyen til OPP om det som blir hans nye arbeidsplass inne på snaufjellet; nærmere bestemt Snøheim turisthytte på Dovrefjell.

De tre siste årene årene har DNT byttet vertskap ved turisthytta to ganger; og nå er det altså Eivind Kristoffer Schøyen som tar over etter Ivar Neteland som var vert sist sommer.

Neteland tok over etter Terje og Gitte Sølna som kom inn da Marit og Kjell Hjellødegård ga seg høsten 2021. Ekteparet hadde da drevet turisthytta siden den gjenåpnet i 2012.

Snøheim har rundt 5000 overnattinger i sommerhalvåret og har fem daglige avganger med shuttlebuss til og fra Hjerkinn. Foto: Anne Marie Aa, Vigga

Schøyen er utdannet kokk, og har hatt ledende stillinger både ved Grand Hotel Oslo, Rica Ishavshotel og Hotel Refsnes Gods. Han har også arbeidet innenfor vin- og brennevinsbransjen i en årrekke.

– Mye i fjellet

Han forteller at han gjennom en årrekke har vært mye ute i fjellet, og overnattet i en rekke DNT-hytter i og rundt Sylane, blant annet.

Hesteinteressen har gjort at Schøyen også har ridd på en god del lengre turer, ofte over flere dager om gangen.

Schøyen sier han ser fram til å ta på seg vertsskapsrollen på Snøheim. I tiden fram til han drar dit for å forberede sesongåpningen 21. juni, ønsker han å bli kjent med virksomhetene som drives på Hjerkinn; som Villreinsenteret, Pilegrimssenteret og de nærliggende turistbedriftene som Kongsvold Fjeldstue.

– Som bestyrer på Snøheim, vil jeg først og fremst fokusere på at gjestene skal ha det best mulig. De skal kjenne seg velkomne og få ei god seng og et godt måltid. Jeg må selvsagt ansette en del folk, og håper en del lokale folk vil søke. Det hadde vært trivelig, sier Schøyen.

Løsning for villreinen

Til OPP uttrykker den påtroppende Snøheim-bestyreren ønske om å knytte kontakter også i Oppdal.

– Jeg håper vi kan få til et samspill sammen med næringslivet. Jeg tenker Snøheim kan være et fint sted å komme til for å senke skuldrene og finne ro, og ikke bare for å gå på fjelltopper. Og så må vi finne en god og bærekraftig løsning med tanke på villreinen.

Etter å ha vært tilknyttet Dyrhaug ridesenter gjennom en årrekke, opplyser Schøyen til avisa Vigga at han et sterkt forhold til islandshester.

– Dyrhaug ridesenter er 50 år, og var Norges første med islandshester. Jeg begynte som deltaker, og begynte etterhvert å arbeide der og hadde hånd om blant annet matlagingen til deltakerne, som ofte kunne være 20 pers, sier Schøyen.