Oppdal Arbeiderparti og deres samarbeidspartnere satser på at det blir rød seier også i 2019.

Flere av årets talere påpekte under årets 1. mai-arrangement at partiet har holdt sine valgløfter både når det gjelder eldreomsorg og idrettshall, og at det ved neste korsvei bør være Ap som fortsetter med ordføreren i Oppdal.

Årets feiring startet som sedvanlig med frokost i Arbeidertun. God mat, sosialt samvær og sang fylte klubbhuset et par timer før man gjorde seg klar til å fortsette feiringen i sentrum.

Oppdal juniorkorps marsjerte og spilte i sentrum før de endte opp ved Oppdal kulturhus der det var invitert til et festmøte for dagen. Det var en viss kjendisfaktor både på møtet og under korpsspillingen, skuespillerne fra Riksteateret som skal opptre senere i uka er allerede kommet til Oppdal og tok del i arrangementet.

Under markeringen i Oppdal kulturhus ble det selvfølgelig holdt en del taler for dagen, ved blant andre Jorodd Asphjell, stortingsrepresentant fra Orkdal og representanter for Oppdal Ap, Oppdal og Rennebu LO, AUF i Sør-Trøndelag og Norsk folkehjelp, samt at ordfører Kirsti Welander avsluttet talerlisten.

Det var også kulturelle pauser mellom talene; Inge Laurtizen spilte gitar, sang og førte an i allsangen, mens syriske Batoul Nemer sto for to sanginnslag.

Oppdal Arbeiderpartis leder Idar Heggvold brukte i sin tale tid på å snakke om våre nye landsmenn og arbeidsinnvandrere som blir utsatt for sosial dumping. Han minnet også på at selv om arbeiderbevegelsen feirer seg selv 1. mai så er dette også en dag der man bør tenke på at man har ansvar for internasjonal solidaritet.

Jorodd Asphjell påpekte at dagens regjering med Høyre, Frp og Venstre er med på å skape et mye kaldere samfunn og at det er store forskjeller i verdisyn mellom Ap og regjeringen. Han adresserte spesielt såkalte velferdsprofitører som blant annet gjør tjener seg rike på å ta over ansvaret for samfunnets svakeste.

Videre mente han at man måtte motarbeide trender der vi er i ferd med å bli en samfunn der vi skylder på hverandre for det som går galt.

- Det slår aldri feil, hver gang Fremskrittspartiet gjør det dårligere på meningsmålingene så trekker de opp innvandrerspørsmålet, mente Asphjell.

Stortingsrepresentanten avsluttet sin tale med å ønske ordfører Kirsti Welander og Oppdal arbeiderparti et godt valg i 2019.

Hanne Torve fra Trøndelag AUF og Jan Nøstberg fra Oppdal og Rennebu LO var klare på at det kommer til å bli en tøff og utfordrende valgkamp, men at det nå var på tide å komme seg på barrikadene for å kjempe for et Arbeiderparti som skal reise seg.

- Både dårlige valgresultat ved siste stortingsvalg og "andre hendelser", som Nøstberg så diplomatisk omtalte det som, - har svekket partiet over hele landet, og derfor er det viktig at Ap og LO-familien står på ved neste valg.

Nøstberg gjorde for øvrig et poeng ut av det at fagforeningene merker en tydelig nedgang i antall medlemmer.

- Hvorfor skal man melde seg inn i en fagforeningen når man uansett får like gode lønnsvilkår som de som betaler fagforeningskontingent, spurte han og mente at det burde sees på muligheter og ordninger slik at det skulle lønne seg å være organisert.

Han mente det var rett og rimelig at så lenge det var fagforeningene som hadde kjempet fram avtalene og fordelene for arbeiderne i arbeidslivet, så burde medlemmene få fordeler av det.