Malin Paulsen og Beate Dullum er to unge damer fra Rennebu som er litt over middels interesserte i sang og musikk.

Nå ønsker de å starte et nytt kor i bygda, der de primært henvender seg til sølvstruper av begge kjønn i aldersgruppen fra 16 år og oppover.

- Vi kommer til å synge sanger fra ulike sjangre, gjerne med litt futt i, forteller de.

Malin og Beate er gamle kjente, blant annet fra musikklinja ved den videregående skolen på Orkanger. Beate er for øvrig dirigent for barnekoret Soul Children i Rennebu, og blir nok den av initiativtakerne som vil svinge taktstokken også i det nye koret.

- Men ellers vil vi dele på oppgavene, det blir forhåpentligvis nok å gjøre, sier Beate,

De ønsker ikke å tråkke de ekisterende kora på tærne, men vil heller være et supplement til Rennebu Songkor og Rennebu Mannskor. Det er selvsagt heller ikke noe i veien for at sangglade rennbygger kan være med i flere kor.

- Vi har snakka om dette ei stund, og ønsker å gi et tilbud til ungdommen som har lyst til å synge sammen, og som kanskje synes de andre kora i kommunen ikke passer for dem. Vi har tatt frem noen gamle noter og satser på moderne musikk og et spenstig repertoar, forteller Malin Paulsen.

Første øvelse blir førstkommende onsdag kveld i musikkrommet på Berkåk skole, og damene håper at mange stikker innom for å "lukte" på prosjektet.

- Vi får begynne et sted, og det er allerede noen som har sagt at de kommer. Vi vet ikke hvordan dette blir før vi kommer i gang. Og om det blir et damekor eller blandakor ut av dette, får vi finne ut av etter hvert, sier Malin Paulsen.