I følge Adresseavisa kommentator gjør Oppdal seg klar til den årevisse "Folk og fårikål-festivalen", og selv om festivalen er bra, og vi har "fantastiske fjell og flotte jordbruksområder", så forteller artikkelforfatteren Trygve Lundemo at vi oppdalinger omtaler bygda som "Norges styggeste veikryss" og at Opp-avisas lesere mener at det som er verst i Oppdal er nye E6. Det kan med andre ord virke som om Lundemo mener at enkelte av oss fokuserer vel mye på det negative i bygda...

Journalisten mener heldigvis at "Oppdal er slett ikke alene om å ha et mislykket sentrum", men han skriver også at "Bygda har tilrettelagt for bilisme fra det øyeblikk bilrasjoneringen ble opphevet for nøyaktig 57 år siden. Bilveiene går på kryss og tvers, det er så mange parkeringsplasser i sentrum at det ser ut som om hver eneste innbygger har to hver. Bygningene ligger strødd omkring, tilsynelatende tilfeldig."

Lundemo mener også at "å rusle rundt i Oppdal sentrum er som å gå en tur på Tiller i Trondheim. Det er ingen steder å gå. Alt er tilrettelagt for at du skal kjøre bil."

Ikke noe kjempeskryt og toppkarakter med andre ord; men hva mener du - har artikkelforfatteren rett eller er han helt på viddene?