Like før klokka halv fire søndag ettermiddag meldte politiet på Twitter om et sammenstøt mellom en ung person og en motorsykkel på motorcrossbanen i Oppdal.

Nødetatene rykket kjapt ut til stedet, og ambulansehelikopter ble tilkalt.

For kort tid siden meldte politiet på Twitter at en person er bekreftet omkommet som følge av ulykken. Politiet har foreløpig ikke oppgitt alder, kjønn eller hvor den omkomne kommer fra.

Den unge forulykkede var tilskuer på motorsykkeltrening på banen nord for Oppdal sentrum.

Vedkommende skal etter det Opdalingen kjenner til ha vært tilskuer på treningen da føreren av motorsykkelen mistet kontroll på kjøretøyet og kjørte på den omkomne.

Dette var ikke et ordinært konkurransestevne, men treningssamling for hele Midt-Norge. Det er fint vær i området og banen er tørr.

Føreren av motorsykkelen er ikke alvorlig skadd.

Operasjonslederen sier at politiet etter hvert vil gå inn i en etterforskningsfase.

– Saken skal etterforskes. Vi har rekvirert egne teknikere og får bistand fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen, sier Stig Roger Olsen til NTB.

Personer som var tilstede på arrangementet kan ikke fatte at en slik ulykke kunne skje, spesielt med tanke på det fokuset man har hatt på sikkerhet den senere tiden.

Banen skal etter det Opdalingen får opplyst nylig være oppgradert med hensyn til nye og strengere regler for sikkerhet for både utøvere og publikum.

Opdalingen har vært i kontakt med daglig leder i Oppdal NMK, Asgeir Østerhus, som ikke ønsker å uttale seg om saken på nærmere tidspunkt.