For en uke siden hadde Opdalingen et oppslag om prisnivået ved bensinstasjonene i Oppdal, sammenlignet med prisnivået på Berkåk.

Det ble dokumentert at dieselprisen helga tidligere var hele 25 prosent høyere i Oppdal enn på Berkåk, og på bakgrunn av helt identiske priser på både bensin og diesel ved samtlige tre bensinstasjoner i Oppdal sentrum, ble det også stilt spørsmål om det foregikk en form for prissamarbeid. Noe som kategorisk ble avvist av bransjen.

Forbrukerrådet synes at det kan være et problem at det kan virke som om bensinstasjoner samarbeider om pris, men henviser til Konkurransetilsynet.

Mange kommentarer fra lesere

Oppslaget førte til mange kommentarer på Opdalingens facebookside, der kommentarene hovedsakelig var: Fyller alltid på Berkåk, og at drivstoffprisene alltid er billigst på Berkåk. Spesielt søndag ettermiddag og mandag morgen.

En leser viste også til at prisene på Lundamo var enda lavere enn på Berkåk.

Det har ført til at hyttefolket i Oppdal på vei hjem etter et helgebesøk venter med å fylle tanken till de kommer til Berkåk, der det vanligvis er lange køer på bensinstasjonene på søndagskveldene.

Det blir fortalt at også mange oppdalinger passer på å fylle tanken på Berkåk, i Soknedal eller på Lundamo når de likevel er på tur til Trondheim.

Daglig leder Magnar Hårstad i YX Oppdal kunne innrømme at priskrigen med Berkåk har ført til et stort omsetningstap for stasjonene i Oppdal.

Samtidig antydet Hårstad i intervjuet med Opdalingen for en uke siden at drivstoffprisene deres ville komme ned på Berkåk-nivå om noen måneder.

Priskrigen i Oppdal i gang

Nå ser det ut til at priskringen allerede er startet. I dag morges skrudde Hårstad drivstoffprisen ved YX-stasjonen ned til 11,89 kroner for diesel og 13,89 kroner for bensin.

På samme tid i morges var prisen på Shell Oppdal 13,41 kroner og 14,69 kroner, mens Circle K Oppdal lå kun 10 øre over prisen hos YX.

Men stasjonene i Oppdal følger nøye med på sine lokale konkurrenter, så det forventes at alle følger etter den som setter prisen lavest.

- Nå tar vi opp konkurransen med Berkåk og Gauldal, bekrefter Hårstad til Opdalingen.

- Det kan ikke fortsette med at folk her i Oppdal skal betale vesentlig mer enn ellers i Midt-Norge. Det gjelder både fastboende og ikke minst hyttefolket og andre tilreisende.

Han forteller at mange føler det som urettferdig at vi i Oppdal ikke kan tilby samme pris som på Berkåk eller i Gauldal.

- Nå har vi fått avtale med YX sentralt om å få ta opp kampen med de lavere drivstoffprisene andre steder i Midt-Norge, forteller Hårstad.

Viil ta tilbake tapte markedsandeler

Hårstad viser til at de i første omgang vil følge prisene på YX-stasjonen i Soknedal.

- Det jeg kan si er at prisene helt sikkert vil variere gjennom uka også hos oss, på samme måte som på Berkåk, avslutter Hårstad.

Da blir det spennende å følge med på om stasjonene i Oppdal klarer å vinne tilbake de tapte markedsandelene fra stasjonene på Berkåk og andre stasjoner på veien mot Trondheim.