Søndag ble årets siste gjester løftet opp til toppen av Skjørstadhovden med gondolbanen. Med åpent seks uker i sommer og helger i høst, har de ansatte i Oppdal Skiheiser lagt 62 driftsdager bak seg.

- Det har vært en bra sesong. Det vi ser er at flere utlendinger bruker tilbudet. Det tror jeg kommer av valutaendringene, forteller Lars Vognild i Oppdal Skiheiser.

- Mye folk i høstferien

Nede ved påstigningen til gondolen hadde Vognild sin siste arbeidsdag for sesongen. Snart blir gondolen byttet ut med skiheis.

- Mye folk har besøkt gondolen i høstferien. Det hadde blitt kaos her på lørdag hadde det ikke vært for at vi hadde en ekstra åpninsdag på fredag, sier han.

Vognild legger til at besøkstallene er svært avhengig av været.

- Lørdag var sesongen beste dag

På toppen av Skjørstadhovden sto Ingebrigt Bjerke og slapp gjestene av på 1125 meter over havet. Han er som sin kollega fornøyd med årets sesong.

- Lørdag var nok den beste enkeltdagen vi har hatt denne sesongen, ser man bort ifra ulike arrangement, forteller Bjerke.

Både helga under Fjell- og Fårikålfestivalen og høstferien har hatt vært god.

- I dag er det litt roligere, men det har nok noe med at hyttefolket avslutter høstferien og drar hjem tidligere. Det er også litt mer skyer på himmelen, sier han.