De kommende månedene ruller Amedia ut sitt nye internettverktøy. Som leser vil du forhåpentligvis bare merke dette av en eneste grunn; at lokalavisa på internett blir enda bedre.

Framtida kommer til å bli enda mer digital enn i dag, og selv de minste lokalavisene må ta dette faktum innover seg. Dette er ikke bare en løs påstand eller spådom, denne uka har Amedia lagt fram konkrete forslag, samt vist et par eksempler på hva som kommer til å komme.

Her i Opdalingen har vi allerede fått vår første dose hjemmelekse, her gjelder det å holde følge med utviklingen. På samme måte som da vi gikk over til et nytt produksjonsverktøy for papirutgaven av avisa og fikk ny layout, så er det nå viktig at du som leser er våken og forteller oss hvordan du vil at avisa skal være, det gjelder både ting du mener vi bør skrive om eller hvordan du vil at nettavisa skal være – snakk til oss, gi oss beskjed, del dine tanker og fortell oss dine fantasier for framtiden.

Dersom man skal opprettholde troen på framtiden så må man også tillate seg å ta av litt, fantasere og være visjonær; Det er mye bra som er kommet ut av riktig doserte porsjoner med galskap.

«Nye» Opdalingen på nett vil gi deg som leser mye større mulighet til å bidra og påvirke. I sommer har vi sett en fantastisk interesse når det gjelder leserbilder og bildeserier – dette er noe vi kommer til å følge opp. Vi vil også få en mye større mulighet til å ta imot lengre og kortere videosnutter fra våre lesere, et prosjekt vi synes er svært spennende.

Gjennom engasjerte leserbrev ser vi at våre lesere gjerne vil komme våre lokalpolitikere i tale. Med «nye» Opdalingen på nett kommer dette til å bli enda lettere å få til – her er det snakk om direkte kontakt med lokalpolitikerne på «direkten» – en mulighet vi rett og slett ikke kan la få fra oss – eller våre lesere.

Store planer og prat er nå én ting, men det er et faktum at handling viser bedre enn ord hva vi vil med Opdalingen. I år feirer vi Opdalingens første 80 år som lokalavis med å presentere den digitale lokalavisa for framtiden – vi ønsker, håper og tror at du har lyst til å bli med på ferden.