I Oppdal kom det inn 182.348 kroner til årets TV-aksjon. Det er mer enn 46.000 mer enn i fjor. Over 100 bøssebærere har vært i aksjon i Oppdal i løpet av søndagen.

I Rennebu kom det inn 84.533,- via bøssebærere, i tillegg har skolen hatt innsamling og kommunen har bevilget en del penger, så her regner man med å passere 100.000 og vel så det, forteller innsamlingsansvarlig Astrid Snildal.

Snildal har litt av hvert å styre med for tiden, i Rennebu er det også Kulturvukku, så innsamlingssjefen som  også er kulturansvarlig i kommunen måtte løpe rett fra opptelling av innsamlingskroner til kirkekonsert med Anita Skorgan.

- Jeg var selv ute og gikk med bøsse tidligere i dag, og det var en del som ikke var hjemme i finværet, forteller Snildal.

- Likevel var det mange bøssebærere som kom tilbake med mye på bøssene, de som var hjemme ga godt med penger, kan Snildal opplyse.

Innsamlingsansvarlig i Oppdal, varaordfører Ingvill Dalseg, forteller at man også her i kommunen har fått mye tilbakemeldinger fra bøssebærerne om at det spesielt tidlig på dagen var mange som var borte. Men de som var hjemme ga så det monnet.

Alle som ikke var hjemme da bøssebærerne kom på besøk har fått en lapp på døra med informasjon om hvordan man likevel kan bidra. Man kan bruke forskjellige elektroniske betalingsmåter. Pengene kommer fram til Røde Kors, men beløpene blir ikke registrert som betalt i Oppdal - her går alt inn i den store potten.

Pengene fra årets innsamlingsaksjon går til Røde Kors og deres arbeid for mennesker i krig og konflinktområder. Det er snakk om å få fram livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat.

Hjelpen går til:

Syria - mat, vann og medisiner

Libanon - helseklinikker

Sør-Sudan - legehjelp

Afgahnistan - helsetilbud for mor og barn

Somalia - opplæring av helsepersonell

Mayanmar - folkeopplysning

Honduras, El Salvador og Guatamala - voldsforebygging

Norge - integrering og helsehjelp.

Og som sagt - det er ennå ikke for sent å gi.