Oppdal Gjestetun åpnet torsdag forrige uke restauranten Det runde mathus i andre etasje av resepsjonsbygningen.

Ann Siren Hevle er en av de som har ansvar for å drive restauranten. Hun ser fram til å ta imot både hotellgjester og lokalbefolkning.

- Det er en helt vanlig restaurant, som selger burger, pizza, pastaretter og annen mat. All maten vår er hjemmelaget, det er ikke et gatekjøkken, sier hun.

Restaurantlokalene er nyoppussa for anledningen.

- Vi har malt alle vegger, lagt nytt gulv, kjøpt inn nye møbler og så har vi bar, som det blir bare å sette seg ned ved når vi får skjenkebevillingen på plass. Baren brukes også som serveringsbord under frokostbuffeen.

- Hvorfor velger dere å satse på en egen restaurant?

- Det har vært stor etterspørsel blant gjestene våre etter en restaurant her. Det er ikke alle som ønsker å dra ut for å lete etter mat, mange ønsker å spise på hotellet hvor de bor.

Det har vært en del folk innom restauranten siden åpningen på torsdag, til tross for at de ikke har gått ut offentlig med restaurantnyheten, før en Facebook-melding lørdag kveld.

- Vi ønsket å starte litt rolig for å forsikre oss om at alt utstyret virket og for å komme litt inn i rutinene våre, før vi gikk ut for fullt. Nå begynner ting å komme på plass. Vi ønsker alle velkommen, sier Hevle.

Allerede neste helg er gjestetunet utsolgt for rom. Dermed forventes det storinnrykk i restauranten.

- Da blir det nok mye folk og mye å gjøre for oss. Det blir spennende!

Kinarestauranten, som hadde tilhold i lokalene i fjor, holdt det gående i knapt et år før de flyttet sin vei.

- Det gikk jo bra med kinarestauranten. De flyttet ikke fordi det gikk dårlig, men av andre grunner. Etterspørselen har bestandig vært der, så jeg tror ikke det blir noe problem å få restauranten til å gå. Jeg tror det handler om å stå i vinden. Skulle det gå feil retning, må du gjøre ditt beste for å bygge deg opp igjen. Vi må i hvert fall gi det et forsøk. Jeg har trua, sier hun.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært fra gjestene dere har hatt så langt?

- De har vært veldig gode, det setter vi veldig stor pris på. Vi satser på god service og hjemmelaga mat, noe som ser ut til å slå an blant folk.

Restauranten kommer til å ha åpent hver dag i de største turistsesongene. Ellers tenker de å holde stengt på mandager.

- Vi kommer til å bruke mandagen på å få vaska rundt og ordna opp i alt som trengs å ordnes opp i. Det gir oss en god start på uka, rett og slett.