Denne uken er det sju personer som har fått bekreftet koronasmitte i Rennebu. Alle er kjente nærkontakter av tidligere smittede.

«Det betyr at vi pr i dag, fredag 10. desember, har god oversikt over smitten i Rennebu og det vurderes ikke lokale tiltak foreløpig», skriver kommunen på sin hjemmeside fredag.

Kriseledelsen i kommunen har hatt to møter denne uken. Her har en behandlet henvendelser fra arrangører, diskutert de nasjonale smittevernreglene og vurdert lokale tiltak.

Lokale tiltak

«Slik situasjonen er har vi ikke innført lokale smitteverntiltak. Om alle følger de nasjonale tiltakene med bruk av munnbind, holde avstand og begrense antall nærkontakter, vil dette være et viktig bidrag for å unngå smitteutvikling. Den lokale smittesituasjonen følges tett og lokale tiltak vurderes i takt med utviklingen av lokal koronasmitte.», heter det i meldingen.

Munnbind i helse

Det understrekes at helsearbeidere i kommunen bruker munnbind i all pasientkontakt. Besøkende i helseinstitusjoner bruker munnbind i fellesarealer. Munnbind kan tas av på pasientrom om 1 meter avstand kan overholdes.

Arrangementer

Kriseledelsen har ikke avlyst arrangementer, men ber alle arrangører vurdere om de takler konsekvensene om det blir smitte på sitt arrangement, feks flere ansatte i karantene o.l.

Det er nye retningslinjer for arrangementer som betyr en ekstra innsats for å tilrettelegge for godt smittevern, bidra til å lette smittesporing gjennom registrering av besøkende og overholde antall og avstand blant publikum. Generelt oppfordrer kriseledelsen til digitale løsninger der dette er mulig.

For arrangement med skjenkebevilling er det krav om bordservering og skjenkestopp ved midnatt.

Handle lokalt

Avlysninger av arrangementer og øvrige konsekvenser av smitteverntiltakene vil nok en gang ramme enkelte næringsaktører i Rennebu. Regjeringa lover kompensasjonsordninger, men Rennebu kommune skriver at alle kan bidra lokalt gjennom å handle lokalt og benytte tilbudene som finnes på en trygg måte.

Hjemmekontor

Arbeidsgivere skal legge til rette for at ansatte kan jobbe hjemmefra der dette er praktisk mulig og det ikke er til hinder for viktig og nødvendig virksomhet på arbeidsplassen. Gjør derfor avtaler på forhånd, så slipper du bomtur om den du skal møte er på hjemmekontor, skriver kommunen.

Vaksinering

Rennebu kommune intensiverer vaksineringen fremover. Etter at regjeringen endret intervallet mellom 2. og 3. dose med koronavaksine, kan flere få tilbudet om boosterdose tidligere.

Kommunen rigger seg nå for dette og dermed kan flere ansatte blir flyttet fra sine ordinære arbeidsoppgaver og over til vaksinearbeidet.