I Rennebu kommune står 1979 personer i mantallet, det vil si de som er berettiget til å stemme ved Stortings- og kommunevalg. Da Gerd Krovoll, Janne Havdal Nordbø, May Grethe Solberg og Eli Hårstad ved Servicetorget stengte for forhåndsstemning klokken halv fire fredag ettermiddag, hadde over 20 prosent av rennbyggen benyttet seg av denne anledningen til å gjøre sin borgerplikt.

- Det har vært et jevnt sig fra første dag, og det har tatt seg veldig opp de siste dagene. De siste som som benyttet anledningen til å forhåndsstemme, kom ett kvarter før vi stengte, sier Gerd Krovoll, som bekrefter at aldri tidligere har så mange forhåndsstemt i Rennebu.

For de som har valgt å vente med stemmegivningen, er det fortsatt flere muligheter i Rennebu. Det er nemlig verdt å merke seg at på Berkåk er valglokalet åpent både søndag og mandag.

- Det er mulig å avgi sin stemme i kommunestyresalen på Berkåk søndag mellom 16.00-20.00, forteller Krovoll.

På selve valgdagen, mandag 11. september, kan rennbyggen stemme på Berkåk og på Voll, mellom klokken 10.00-20.00, mens valglokalene på Innset og Nerskogen har åpent 15.00-20.00.

- Verdt å merke seg er det også at uansett hvor du befinner deg på mandag, kan du stemme ved det valglokalet som er mest hensiktsmessig for din egen del. Du kan altså godt befinne deg for eksempel på Nerskogen og avgi din stemme der, selv om du er registrert bosatt på Berkåk, sier Gerd Krovoll, som sammen med Janne Havdal Nordø er sekretærer for valgstyret i Rennebu.