Torsdag kveld åpnet kunstutstillingen som markerer sykehusklovnenes 15-års jubileum. Den offisielle åpningen av vernissagen i galleri Autonom i Oslo ble foretatt av 10 år gamle Emma Aasbakk Engen fra Rennebu.

- Hun klipte snora, og fikk blomster og greier, forteller en stolt mamma og manager dagen derpå.

Det var mye folk i galleri Autonom under åpningen, og det var stor applaus og mange positive tilbakemeldinger å få da historien om Emma og hennes engasjement for klovnene ble fortalt.

Blant bidragsyterne på utstillingen, finner vi kjente navnsom Håkon Bleken, Magne Furuholmen, Morten Krogvold, Nico Widerberg, FredrikSkavlan og Nils Ole Oftebro. Emmasine klovnebilder har forlengst generert et sekssifret beløp tilsykehusklovnene, og er fortsatt til salgs.

- Emmas bilde i utstillingen som skal auksjoneres bort, henger ved siden av Blekens bidrag, og ett av Emmas bilder ble også solgt mens vi stod der, forteller Karin.

Under utstillingen iOslo vil det bli trykket opp 20 bilder fra den unge kunstneren fraRennebu, som så vil selges til fastpris.

- I tillegg skalhovedbildet av Emmas klovner auksjoneres bort, og vi har fått hintom at dette blir hovedgreia på utstillingen, sa Karin Aasbakk tilOpdalingen tidligere i høst.

Kunstutstillingen er en del av 15-års jubileet tilsykehusklovnene, og programmet i Oslo består også av enteaterforestilling og en fagdag på Rikshospitalet, der kreativitetog humor i arbeidet med syke barn er temaet.

- Vi er et positivtkræsj mellom klovner og sykehus, sier sykehusklovnene etter 15 årsvirksomhet i Norge.

Emma blir i Oslo til søndag kveld, og kunstauksjonen avsluttes også samme ettermiddag. Programmet er tett for den unge kunstneren under oppholdet i hovedstaden.

Onsdag kveld for eksempel, var hun på lanseringen av boka "Magisk medisin".

Selvfølgelig er Emma og hennes hjerteklovn å finne i den boka også.