OPPDAL: Trønderrockveteran Terje Tysland støtter overfor Adressa.no kollega Hans Rotmos omstridte nye sang «Vi fra andre».

– Dette er fornøyelig, jeg synes den er helt utmerket, sier Tysland til Adressa.no

I sangen synger Rotmo om de fra fjerne himmelstrøk som lukter hasj og løk, de som oppsøker Nav og får gratis telefon og bolig - og: «Vi kutter og snitter i sopper og fitter på gutter og jenter og nykonvertitter. Omskjæring er vår kultur og vi har mer på lur.»

– Uforutsigbart hva som provoserer

Tysland og Rotmo har kjent hverandre i over 30 år, og har begge fått sin porsjon kjeft fra blant annet kristenfolket. Nettopp dette var tema da de etter Rotmos konsert i Oppdal førjulskonsert i fjor snakket om Jesus, kirkekonserter og det å provosere.

– Skriver dere noen gang tekster for å provosere, spurte Opdalingen da.

En engasjert Tysland svarte:

– Nei, det er helt feil. Jeg har alltid skrevet tekster ut i fra det jeg mener. Å provosere handler ofte om at man mener noe på tvers av det ordinære. Folk sier «Terje, kan du ikke moderere deg litt nå?». Nei, jeg kan ikke det. Jeg har alltid sagt det jeg mener. Jeg kan ikke moderere livet mitt. Selv da NRK bannlyste meg på 80-tallet, jeg fikk ikke lov til å komme inn dørene en gang, så måtte jeg fortsette å kjøre mitt løp.

Rotmo la til at det er uforutsigbart hva som provoserer.

– Jeg blir ofte overrasket over det.

Denne gangen er han imidlertid ikke overrasket over kritikken i dagens Adresseavisen

Kritikken

Leder i Antirasistisk senter Kari Hele Partapuoli har i samme avis omtalt Rotmos siste singel som hatefull.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande fra Overhalla har gått ut mot Rotmo, og heller ikke trønderpolitikerne Tord Lien og Per Sandberg i Frp vil støtte sangen. Lien sier

«Vi fra andre» er første singel fra albumet «Norge - sixpack vol. 1» med Trossetrua band.