I dagens skjebnekamp i 5. divisjon var bare en ny seier godt nok for høstens store formlag. Etter en vårsesong som best kan betegnes som en sportslig katastrofe, har grønntrøyene reist seg og på mesterlig vis holdt liv i drømmen om å beholde plassen i divisjonen.

På et krevende underlag og under spesielle forhold, gikk Oppdal lørdag på et klart 3-0 tap mot Tolga-Vingelen på Sætersgård gressbane, og dermed ble håpet om fortsatt spill i divisjonen ettertrykkelig knust.

- Tolga-Vingelen var mer på hugget, mens vi aldri kom ordentlig i gang i kampen. Mange av spillerne følte nok usikkerhet og brukte lengre tid enn vanlig på et vanskelig underlag. Hjemmelaget vant andreballene og spilte mer fysisk fotball enn det vi forestilte oss, sier trener Erik Botten til Opdalingen.

Kampen bar preg av utrolig mange dueller, men når Tolga-Vingelen vant de fleste av disse og i tillegg som regel også var først på andreballen, ble det vanskelig for Oppdal å få noe ut av oppgjøret.

Spillerne er selvsagt veldig skuffet over resultatet, og vi må bruke litt tid på å svelge dette før vi begynner å se fremover, sier Botten.

Han forteller videre at det etter hvert blir holdt et spillermøte der man vil stake ut veien videre. Et sentralt spørsmål er om laget beholder nøkkelspillerne til neste sesong. Haris Mesic er sannsynligvis tapt for oppdalsfotballen, i og med at han går på skole i Trondheim, men ellers kan ikke Botten si noe om hvem andre som eventuelt gir seg i klubben.

- Det er det for tidlig å si noe om. Men vi håper jo at flest mulig fortsetter også til neste år. Dette svir selvsagt mye, men på den andre siden kan det være nyttig å spille i divisjonen under for å bygge seg opp igjen, sier Botten.

Treneren er også ærlig på at han selv må under lupen etter sesongen.

- Min rolle som trener må også evalueres, men først må vi alle få dette litt på avstand. Jeg synes høstsesongen har vist at vi hører hjemme i 5. divisjon, men når vårsesongen ble som den ble, ble det for tøft.

Botten har fått med seg resultatet fra kampen i Rennebu, og beklager at det ikke blir noe lokaloppgjør neste år.

- En stor og sterk spillerstall, og med den entusiasmen Rennebu har vist i år,viser at de så absolutt hører hjemme i 5. divisjon. Bare så synd at vi ikke møtes neste år, sier en raus trener for Oppdal A-lag, Erik Botten.