Oppdal: Lørdag klokken 17.00 åpner Kjell Erik Killi Olsens kunstutstilling i galleriet i kulturhuset. Her får publikum se tegninger, skulpturer, grafikk og malerier. Mange av verkene har ikke sett dagens lys på 30 år.

- Jeg har prøvd å gjøre et lite utvalg av en stor samling på bortimot 1000 verk. Det er bilder som betyr mye for meg, og som jeg vil at dere i Oppdal skal få se, sier 63-åringen som har jobbet med kunst i 40 år.

- Tilknytning til Oppdal

Kjell Erik Killi Olsen er kjempeglad for å være i Oppdal.

- Jeg har stor tilknytning til Oppdal. Det har vært et sted som har fulgt meg gjennom hele oppveksten, sier kunstneren.

63-åringen forteller at det er opp til hver enkelt person å sette ord på bildene og skulpturene. Men selv mener han utvalget av bilder er like aktuelt i dag som for 20-30 år siden.

- Det er forbløffende å se at utstillingen min samtaler til tiden vi lever i. Hele Europa er på reise. Et lidende folk kjemper for å overleve. Jeg kunne nesten kalt utstillingen for «Tiden» eller «I tiden», sier Killi Olsen, som har laget fjellreven som står på taket til Oppdal kulturhus.

«Tårefangeren»

Ett av maleriene han har tatt med seg til Oppdal er «Tårefangeren». Bildet er fra 1991, og ble malt under krigen på Balkan.

- Det er et veldig emosjonelt bilde som handler om kjærlighet og død. Som flere av de andre bildene har det ikke stoppet med tiden og kommuniserer bra med dagens samfunn, sier Killi Olsen.

Kunstneren forteller at han ikke fikk plass til alle maleriene som han hadde med seg til Oppdal.

- Jeg måtte fjerne noen bilder for å få nok luft på veggene. Jeg skulle ønske at galleriet var litt større, sier han.

Utstillingen «Den lange reisen» vil være åpen fram til fredag 23.november.