Høsten er her og det er klart for en ny helsedag for voksne på Oppdalshallen. Det er bare å sette av 20. oktober i kalenderen først som sist, og du trenger altså ikke å ta influensa-vaksinen dersom du ikke vil.

Oppdal kommune stiller med et "all star" helseteam denne dagen, her er det spesialsykepleiere innen diabetes, kreft og demens, fysioterapeut, ergoterapeut, fagfolk innen hverdagsrehabilitering, tannhelse, psykisk helse og rus og sykepleiere som bistår med influensavaksine.

Gunn Frilseth, Jarbjørg Gunnes og Vigdis Thun jobber alle sammen med helse i Oppdal kommune og de oppfordrer på det sterkeste alle som er voksne til å benytte seg av dette tilbudet.

Det er først og fremst de godt voksne som benytter seg av tilbudet, men tilbudet er også pent for yngre voksne, blant annet når det gjelder diabetes eller dersom man er i en risikogruppe for influensa.

- Her vil man få tid med de helsearbeiderne man ønsker å snakke med, og det trenger jo ikke å være direkte sykdom man vil prate om, det kan også være snakk om mindre plager, forteller Vigdis Thun.

- Ofte er det jo slik at man skulle ha snakket med helsepersonell om noe, men så glemmer man det når man oppsøker fastlegen. Og denne dagen er alle samlet på ett sted så man slipper å oppsøke flere stedet eller kontorer for å få den informasjonen man søker, forklarer Gunn Frilseth.

- Så dette blir en slags speed-date med forskjellige helsefagfolk?

- Ja, du kan vel si det slik, svarer Jarbjørg Gunnes.

- Det blir ikke tid til behandling og lange samtaler, men det kan være en start, man får informasjon og kan gjøre avtaler for senere konsultasjoner.

Én ting man kan få fikset på stedet er influensavaksinen.

- Men selv om kanskje mange tror at det kun er influensavaksinen det dreier seg om denne dagen, så går det fint an å møte opp uten å ta vaksinen, forklarer Vigdis Thun.

- Dette er en helsedag for hele kroppen, og i tillegg stiller Helselaget opp med frukt og pensjonistforeningen opp med kaffe og noe å bite i, så mange gjør det også til en trivelig, sosial dag.