Fjellandbrukskonferansen ble for første gang arrangert i 2015. Tirsdag gikk startskuddet for den andre utgaven i konferansesalen på Skifer Hotel i Oppdal. Nytt av året er at konferansen går over to dager.

Her var aktører fra landbruksnæringen samlet for å diskutere utfordringer og muligheter knyttet til jordbruket, som stadig får nye produksjonskrav fra myndighetene.

Åpnet konferansen

Assisterende landbruksdirektør Magnhild Melandsø hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag åpnet Fjellandbrukskonferansen 2016.

- Jeg håper vi kan gi faglig påfyll og inspirasjon til alle som jobber innen landbruksnæringen, sa hun fra talerstolen.

Melandsø skrøt av Oppdal og Rennebu som beiterike områder.

- Målet er å produsere mer mat i Norge, og fjellregionen er en viktig del av det. Vi må støtte opp så enda flere starter med husdyr, presiserte landbruksdirektøren.

Fokus på klimaendriger i fjellandbruket

Fokuset på konferansens første dag var klimaendringer i fjellandbruket. På talerstolen sto blant annet statssekretær Terje Halleland ved Landbruks- og matdepartementet og Odd Magne Harstad, som er proffesor ved Institutt for husdyr- og akakulturvitenskap (IHA).

Onsdag fortsetter konferansen med flere foredrag og fagseksjoner.

Fjellandbrukskonferansen er i regi av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, Oppdal Landbruksrådgivning, Oppdalsbanken, Nortura, Nettverket Bonde så klart, faglag og landbrukskontorene i Rennebu kommune og Oppdal kommune.