22. januar slapp Tellus Requiem sitt andre album «Invictus (11th hour)». Vokalist Ben Rodgers og gitarist Stig Nergård har gjort noen akustiske spillinger, men søndagens konsert i Oppdal kulturhus blir den første skikkelige konserten bandet skal ha etter albumslipp.

At valget falt på Oppdal er ikke helt tilfeldig siden bassist Ivar Hagen Bøe, som har vært med i bandet siden starten, kommer fra Oppdal.

Bøe gleder seg til å endelig spille i Oppdal igjen. Han tror sist han spilte i hjembygda var med Repent på Oppdal allstars, men lover et helt annet lydbilde enn det var med Repent.

- Jeg har jo utviklet både musikeren og scenepersonen i meg voldsomt siden tiden med Repent, både gjennom videregående med bassgitaren som hovedinstrument og på jazzlinja på Trøndertun.

Sammen med Nergård har han vært med på å utvikle Tellus Requiem fra første tone.

Selv om Tellus er et metalband, mener Bøe at folk ikke trenger å bli skremt av den grunn. Med et rent lydbilde og mye inspirasjon fra klassisk tror han at mange vil like musikken.

- Folk rister jo gjerne på hodet med en gang de hører uttrykket metalband, men vi er ett folkelig melodisk metalband. Om du vil få med deg et show for bare det visuelle, så kan vi love at fingra våre flyr raskere enn de fleste. Jeg tror at både unge og eldre på Oppdal kan ha glede av det showet vi setter i gang med, og jeg er virkelig spent på, for det første, om noen kommer, og for det andre, hvordan Oppdal ser ut fra storsalen i kulturhuset, sier Bøe.

I tillegg til å ha med seg The Hate Colony, får Tellus Requiem også med seg oppdalsbandet Raggdolls som supportband. Det blir også en oppdaling på lys siden Brage Iversen har tatt på seg oppdraget.

Konserten har for øvrig fri aldersgrense.

Les intervju med gitarist Stig Nergård i torsdagens Opdalingen.